Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Jojobový olej: Tekuté zlato

Zázraku zvanému jojobový olej se někdy říká tekuté zlato. Toto označení získal olej oprávněně. Působí totiž pozitivně na pleť i vlasy, kterým dodá zdraví a krásný vzhled.

Jojobový olej dnes celá řada výrobců přidává do svých kosmetických produktů. Dobře totiž vědí o jeho zázračných účincích.

Výborné účinky má jojobový olej na naši pokožku. Například pomáhá zklidnit podrážděnou kůži, pokud to přeženete s opalováním a spálíte se od sluníčka. Po opalování je vhodné pokožku natřít jojobovým olejem. Vyhnete se tak podráždění, i když se nespálíte.

Vlasy čas od času potřebují regeneraci. A právě pro to je ideální jojobový olej. Před samotným mytím vlasů vmasírujte jednoduše do pokožky hlavy i po celé délce vlasů jojobový olej a umyjte šamponem jako obvykle. Vaše vlasy budou hned zářit zdravím a krásou. Malé množství jojobového oleje ochrání vaše vlasy také každý den v horkém letním počasí. Příště si toto tekuté zlato vezměte s sebou na dovolenou k moři, zabraňuje totiž vysoušení vlasů, které má na svědomí slaná mořská voda. Pokud vás trápí třepící se konečky a lámavé vlasy, každý den do nich jemně vetřete jojobový olej. Stačí pár kapek a třepení vlasů se zastaví, vlasy se celkově posílí a přestanou se lámat.Jojobový olej dobře poslouží jako náhrada za tělové mléko. Na pokožku má vyhlazující, hydratující a regenerující účinky. Do kůže olej vetřete po koupeli či sprše, nebo do vlhké pokožky.

V kosmetice najde jojobový olej další využití – třeba jako odličovač. Make-up skvěle a šetrně odstraní například z očních víček. Stačí na vatový tamponek aplikovat pár kapek jojobového oleje a pár kapek čisté vody. Jojobový olej nejenom, že odstraní make-up, ale také vyživuje řasy a obočí. Dále dokáže působit proti vráskám. Vaší pokožku, která je líčením zatěžována, jojobový olej hydratuje a regeneruje.

Jojobový olej také spolehlivě zastoupí pleťový krém. Opět vám postačí vatový tamponek a pár kapek oleje. Vaše pleť bude regenerována, hydratována a získá mladší vzhled. Jojobový olej váš obličej rozzáří. Trocha oleje, který se vsákne do pokožky, je výborným podkladem pod make-up.

Jojobový olej: Tekuté zlato

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!