Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
terasa / foto: shutterstock

Realizace nové terasy: Jakou dlažbu zvolit?

Jaro je už v plném proudu a takové grilování na terase láká prakticky každého z nás. Dopřát si jej ale v plné kráse můžeme pouze v případě, že je celý prostor k takovéto bohulibé činnosti připraven!

Že ještě nemáte vyřešenou pochozí plochu a grilovali byste pouze na terase vysypané makadamem? Nepřipadá v úvahu! Vyberte si dlažbu, která bude vašemu posezení dokonale slušet! Pokud nevíte, jaký typ volit, jste na správném místě. Poradíme vám, jaké existují možnosti.

Zámková dlažba jako klasika

Asi nejvíce oblíbená je zámková dlažba. Není se čemu divit, jelikož po dlouhá léta se jednalo v podstatě o nejznámější variantu, která byla spolehlivá a dodnes ji vidíme na mnohých terasách a v posezeních. Díky moderním tvarům a barvám doznává také pozitivních změn, takže ji zájemci volí i v současné době. Pokud si dáte tu práci a sladíte barevné odstíny, získáte efektivní a vzhledově jedinečné plochy.

Velkoplošná dlažba

velkoplošná dlažba

Tento typ dlažby se vyznačuje hlavně poměrně velkými kusy dlaždic. Těch bychom se ovšem neměli bát, jelikož v celkovém provedení je plocha terasy anebo jakéhokoli jiného prostoru moc hezká. Velkoplošná dlažba se dá položit klidně i na místa veřejného charakteru. Práce s ní je totiž díky jejím velkým rozměrům mnohem jednodušší a rychlejší, než je tomu u zámkové dlažby, které je nepoměrně menší.

Netradiční typy mohou vypadat zajímavě

Chcete-li být za každou cenu originální, můžete vybrat i některý z netradičních modelů dlažby. Zajímavé jsou některé ryze přírodní motivy. Takové chodníčky na zahradě z velkých kusů, které jsou jen hrubě opracované, vypadají moc hezky. Na vjezdy se často vybírá i zatravňovací dlažba. Záleží zkrátka jen na vás a vaší fantazii. U společnosti Presbeton je výběr skutečně pestrý. Klidně si můžete vybrat i několik druhů a kombinovat kusy tak, jak uznáte sami za vhodné.

K tomuto článku není otevřena diskuze