Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
obývací pokoj / foto: shutterstock

Zařiďte si obývák, jako ze škatulky

Vsaďte na trendy letošního roku! Provedeme vás jimi od barev přes osvětlení až k obývacím stěnám. To, co je trendy letos, bude pravděpodobně hodně žádané ještě několik dalších let, zároveň je to funkční a praktické.

Tak jdeme na to, uděláme si rychlokurz moderního interiérového designu.

Začneme barvami. Letos jsou trendy pastelové barvičky, což je jen výsledkem několika předchozích let, kdy už vládly světlé odstíny. Nádherně vypadají bílé skříně, a pokud máte trochu větší děti, nezalekněte se ani bílé sedací soupravy. Když ji doplníte polštářky v nějakém světlém odstínu, bude to vypadat velice luxusně.

Obecně je v kurzu zařizovat si obývací pokoje tak, aby byly prosvětlené. Výhodou je, pokud máte do místnosti velká okna či rovnou dveře na terasu. Byt ale nejspíš neprobouráte, a tak můžete osvětlení napravit výrazným lustrem nebo lampou. Nebojte se vybrat něco extravagantnějšího.

Když máte hodně místa

Prostorné místnosti se zařizují velice snadno. Otevřené prostory a hodně místa jsou jenom k užitku. Dejte si ale v tomto případě pozor na to, z čeho učiníte dominantu. I ve velké místnosti musí být něco, co zaujme nejvíc. Může to být netradiční provedení obývací stěny, výrazná sedací souprava, krb nebo výše zmiňovaný lustr. Zkuste si také pohrát s doplňky, když na to máte prostor. Trendy jsou různé rostliny.

Když zařizujete menší místnost

V tomto případě vám nezbývá, než se snažit vymyslet to co nejefektivněji. Buďte minimalističtí, nesnažte se nacpat toho do obýváku zbytečně moc. Čím méně věcí tam nakonec bude, tím větší se prostor bude jevit. Zkuste různé rohové sedací soupravy a možná zvažte, že byste se úplně vzdali obývací stěny. Pro některé lidi je to sice nepředstavitelné, ale v dnešní době už opravdu nepotřebujete mít v obýváku prosklenou skříň a v ní vystavené skleničky a nádobí po babičce. Televizi můžete dát na malou skříňku nebo pověsit na stěnu.

Na závěr pro vás máme ještě jedno doporučení. Nebojte se být inovativní a bořit zažité mýty. Obývací pokoje 21. století mohou vypadat úplně jinak, než jak je znáte od svých rodičů. Jestli potřebujete více inspirace, podívejte se na www.nabytek-elegance.cz. Tam uvidíte, jak lze obývací pokoje řešit elegantně.

K tomuto článku není otevřena diskuze