Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Pro zdraví a krásu pokožky, vlasů i nehtů

Nejen kosmetické produkty udrží vaši pleť, vlasy a nehty v dobrém a zdravém stavu. Výrazně se na tom odrazí i složení jídelníčku. Existují superpotraviny, které prokazatelně zlepšují kvalitu pleti, vlasů a nehtů.

Paprika

Papriky obsahují až dvojnásobek doporučené denní dávky vitaminu C. Tato zelenina je také zdrojem vitaminu B6 a kyseliny listové, a ty když se spojí, dokáží vaše tělo ochránit před působením škodlivých volných radikálů, které mimo jiné urychlují proces stárnutí nebo způsobují akné.

Špenát

Díky vysokému obsahu vitaminu K dokáže špenát chránit kosti a zajistit pružnost pokožce. Pokud budete do svého jídelníčku pravidelně zařazovat špenát, můžete zapomenout na vrásky.

Chia semínka

Dnes tak populární chia semínka jsou bohatá na proteiny, antioxidanty, vlákninu, fosfor, železo, zinek, hořčík nebo omega-3 mastné kyseliny. Díky tomu tato semínka dokáží s vaší pletí zázraky. Totéž platí i v případě vlasů a nehtů. Chia semínka byste měli rozhodně zařadit do svého jídelníčku.

Mandle

Mandle zabraňují působení škodlivých volných radikálů, také se zvládnou vypořádat s tzv. oxidačním stresem. Dále zneškodňují ve vašem těle toxiny, a tak vám zajistí čistou a zdravím zářící pleť bez jediné vady na kráse. Mandle totiž dokáží redukovat akné a vrásky. Také posilují vlasy a nehty.

Čočka

Čočka je zdrojem proteinů a železa. Díky tomu se sjednotí tón vaší pleti, zmizí tmavé skvrny pod očima a přestanou vám vypadávat vlasy.

Ústřice

Díky tomuto bohatému zdroji zinku vám budou rychleji růst vlasy zářící zdravím. Kromě toho dokáží ústřice regulovat činnost mazových žláz, a tak se vám budou vlasy méně mastit a zároveň i vaše pleť nebude tolik mastná s projevy akné.

Rakytník

Rakytník je přímo vitaminovou bombou – najdeme v něm vitaminy A, B, C, D a E. Také obsahuje kyselinu octovou a jablečnou a nenasycené mastné kyseliny. Rakytník má prokazatelné léčivé účinky při potížích s akné, dále výrazně snižuje tvorbu kožního mazu. Proto vám rakytník pomůže, pokud máte mastnou nebo smíšenou pleť.

Pro zdraví a krásu pokožky, vlasů i nehtů

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!