Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
hrací hřiště / foto: shutterstock

Jak zajistit dětem zdravý pohyb?

Pobyt na čerstvém vzduchu už dnes není pro děti tak samozřejmý, jako tomu bylo dříve. Sezení u počítače a před televizí si vybírá svou daň v podobě křivých zad a nadváhy.

Nedovolte, aby se to stalo i vašim dětem a pořiďte jim něco, co je udrží venku na zahradě. Jednou z možností, jak toho dosáhnout je například zahradní dětský domek, skluzavka nebo jiné prvky z dětského hřiště.

Pobyt venku pro zdravý fyzický vývoj

Při pobytu venku bude dítě dýchat mnohem lepší vzduch než v uzavřené místnosti. Navíc se bude pohybovat a rozvíjet své fyzické schopnosti. Naučí se, co všechno si může ke svému tělu dovolit. Posílení důležitých svalových skupin a spalování kalorií při pohybu zabrání poruchám držení těla a vzniku případné nadváhy. To všechno pomůže vašim dětem nejen při hodinách tělocviku, ale i v budoucím dospělém životě.

Zahradní domky jako dětské království

Velký výběr zahradních domků nejen pro děti znamená, že si vybere naprosto každý. Různé velikosti se hodí pro umístění do malých i větších zahrad. Domky-herold jsou vhodné jako ideální království pro děti. Vytvoří si tak svoji vlastní základnu a začnou prožívat jedinečná dobrodružství, na která budou později vzpomínat. Až dítě vyroste, můžete větší zahradní domek přetvořit na sklad drobnějšího zahradního náčiní.

Jak vybrat vhodný zahradní domek pro děti?

Nevíte, jaký zahradní domek vybrat? Podívejte se na recenze zahradních domků a udělejte si obrázek o každém jednotlivém typu. Díky tomu bude výběr o něco jednodušší a snadno dostanete to, po čem toužíte vy i vaše dítě. Samotný zahradní domek nemusí být jediným zábavným prvkem na zahradě. Zkuste zapřemýšlet i nad pořízením skluzavky, malého pískoviště, případně jiné prolézačky či houpačky. Každá možnost, jak udržet dítě venku na čerstvém vzduchu a pomoci jeho zdravému vývoji, se počítá.

K tomuto článku není otevřena diskuze