Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
zdravá snídaně ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Co si dát ke zdravé snídani? Mrkněte na nápady od Danči

Vymýšlet neustále, co si dáte k snídani, je docela věda. Müsli se jednoho dne přejí, stejně jako rohlíky. Málokdo má navíc čas chystat po ránu něco extra složitého.

Každý ale ví, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne, a proto byste snídat měli. Máme pro vás pár tipů na výborné pokrmy.

Jíst zdravě by měl každý, nehledě na to, zda pětkrát týdně pravidelně navštěvuje posilovnu, chce zhubnout, nebo je se svou postavou spokojený. Zdravá strava vám totiž zajistí také zdravou mysl. A přesně takhle nějak vše vidí i Danča Hájková, trenérka fitness, která se o své postřehy ohledně cvičení a stravy dělí na svém zdarma dostupném webu. Sama říká, že ze svých čtenářů (a zejména čtenářek) nechce mít vrcholové sportovce. Chce, aby se jen cítili skvěle.

Zdravá snídaně odstartuje váš den

Recepty nejen na zdravé snídaně, které Danča zveřejňuje, jsou vhodné v případě, chcete-li hubnout. Vařit podle nich ale může kdokoliv. Vše je snadné a bude vás to bavit. U receptu najdete většinou i napsané, na kolik vystačí porcí, jak dlouho vám příprava bude trvat a na kolik korun vás daný pokrm vyjde.

Snídat byste měli. Za prvé bylo prokázáno, že snídající osoby jsou štíhlejší – podle průzkumů se lidé, kteří snídají, celkově lépe stravují, navíc nemusí přes den dohánět energii, protože jsou jí zásobeni od ranních hodin. Snídaně podle vědců zvyšuje i inteligenci, snižuje riziko vzniku diabetu, zbaví vás potřeby pít alkohol a kouřit cigarety. Výhod je ještě více, nicméně jedna stojí za zmínku asi nejvíce. Kdo snídá, ten vede dle průzkumů spokojenější a šťastnější život.

Sladké si klidně dejte

Máte rádi spíš sladké, nebo slané snídaně? Případně oceníte rozmanitost, tedy jejich kombinování? Milovníky sladkostí potěší třeba recept na mrkvový dort, zdravou meruňkovou bublaninu, brownies z červené řepy či semínkové muffiny. Ostatním možná budou chutnat tuňáková pomazánka, bulky s opečeným tofu a vaječná omeleta s balkánským sýrem. Receptů a nápadů na to, co si dát k snídani, u Danči na webu najdete ještě mnohem více.

K tomuto článku není otevřena diskuze