Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
šatní skříně ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Poradíme, jak vybrat nejlepší šatní skříň

Chcete vylepšit svůj interiér a pořídit si praktický úložný prostor pro všechny důležité věci? Vyberte si pořádnou šatní skříň! Jenže jak na to, aby byla přesně podle vašich představ a splňovala všechny důležité parametry?

V článku najdete několik tipů, jak postupovat při výběru skříně.

Vhodné rozměry

V první řadě si rozmyslete, jak velká může skříň být. Jestli hledáte spíše menší komodu, nebo se chcete rovnou koukat na obrovské šatní skříně. Vnější rozměry porovnejte s tím, kolik místa můžete vyhradit pro tento kus nábytku v dané místnosti. Praktickým řešením jsou například rohové šatní skříně, případně speciální vestavěné varianty. Konkrétní model by měl svou velikostí i tvarem zapadnout do vyhrazeného místa co nejlépe.

Dostatečný úložný prostor podle vašich představ

Vnější velikost skříně je důležitá, ale zajímat vás musí i vnitřní uspořádání úložných prostor. Rozmyslete si, co vám vyhovuje nejvíce, a přesně takový kousek nábytku hledejte. Roli hraje i to, co budete do skříní ukládat. Pro ponožky se hodí šuplík, trička umístíte na poličku a košile spíše pověsíte na ramínko, takže pokud chcete pouze jednu skříň, měla by obsahovat všechny tyto prostory. Pokud máte větší byt, můžete si pořídit další kousky nábytku, kdy každý může mít jiný účel a společně mohou pokrýt všechny vaše nároky na místo pro ukládání věcí.

Dokonalé zapadnutí do interiéru

Aby byl celkový dojem z interiéru co nejlepší, měly by spolu jednotlivé prvky ladit. Oblíbený je nábytek v barvě dřeva, ale moderním hitem jsou i jasné kontrasty například bílé skříně a černé sedací soupravy. Záleží na tom, čeho chcete dosáhnout a co konkrétně se vám líbí. Inspiraci najdete na internetu a v časopisech o bydlení. Praktickým kouskem je také šatní skříň se zrcadlem, která vám ušetří starosti s vymýšlením dalšího volného místa pro umístění velkého zrcadla.

K tomuto článku není otevřena diskuze