Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
hračky ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Vybírejte dětem hračky pro zábavu i poučení

Minimálně třikrát do roka přichází chvíle, kdy dětem pořizujeme dárky. Může se jednat o maličkosti, ale i o větší věci, které jim opravdu udělají radost.

Když se do výběru pustíte se zapálením a nic nepodceníte, můžete se těšit na veselou reakci a radostně rozzářená dětská očička. A v případě, že volbu dárky opravdu promyslíte, může být nejenom zábavný, ale zároveň napomáhat i rozvoji dítěte.

Rozvoj schopností pomocí hry

Hlavně hračky pro malé děti jsou většinou koncipované tak, aby pomocí zábavné činnosti rozvíjeli schopnosti dítěte. Jedná se o základní věci, jako je rozpoznávání barev a tvarů. Může jít také o poznávání zvířat, skládání obrázků z dřevěných kostiček a podobně. Pokud dítěti pořídíte pestré spektrum nejrůznějších hraček, bude všestranně pracovat na svém rozvoji. Nezapomeňte mu však věnovat dostatečnou pozornost pro umocnění efektu a podporu důležitého procesu učení.

Co je mezi dětmi oblíbené?

O něco větší děti jsou již ovlivňovány kolektivem a zároveň televizí. Snadno si oblíbí filmové hrdiny. Jejich přání tedy často obsahuje hračky z filmů. A nemusí jít nutně vyloženě o figurky, ale jedná se například o hrnek s motivem Star Wars, bublifuk Ledové království a podobně. Jakmile si díte najde svého oblíbeného hrdinu, jistě ho potěší každá věc s tímto motivem.

Vybírejte s ohledem na zájmy dítěte

Hračky pro holky jsou plné nejrůznějších variant panenek a umělého nádobí do vlastní plastové kuchyňky. Pokud zjistíte, že by to vaši holčičku bavilo, pořiďte jí přesně takové věci. Další kategorií jsou hračky pro kluky, které obsahují zábavu pro malé chlapce v podobě stavebnic, umělého nářadí a modelů autíček. Troufnout si můžete i na úplně nové věci, o kterých si myslíte, že by se dítěti mohly zalíbit. A pokud si nejste jistí, jaká jsou jejich přání, nakoukněte do dopisu pro Ježíška, který děti napsaly.

K tomuto článku není otevřena diskuze