Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Plyn a elektřina / foto: Shutterstock

Volba menšího dodavatele plynu i elektřiny se vyplatí

Přišly vám faktury za plyn i elektřinu a nestačíte se divit při pohledu na čísla, jež jsou na nich uvedená? Možná je chyba v nedostatečném zateplení objektu, starých oknech anebo zastaralém typu plynového kotle.

Příčiny vysokých plateb se ale mohou ukrývat úplně někde jinde, a to ve zbytečně drahých dodávkách obou typů energie. Minimálně za zvážení by proto zcela jistě stála změna dodavatele. Na trhu se dnes nachází spousta menších společností, jež dokážou i velkým firmám směle konkurovat. V mnohých záležitostech je dokonce předčí! V jakých? Na to se zaměříme v následujících řádcích.

Nižší transparentní ceny energie

Co je při výběru dodavatele plynu a elektřiny nejdůležitější? Jednoznačně cena za měrnou jednotku. Velcí energetičtí giganti samozřejmě tuto cenu uvedenou mají, nicméně dostat se až k ceníku bývá vcelku zdlouhavé. U mnohých malých firem naopak ihned přímo na webu uvidíte, kolik byste v případě přechodu k nim platili. Stačí se podívat například na https://www.epet.cz/elektrina/ a všechno ihned uvidíte.

Individuální přístup

Už se vám stalo, že jste byli na některé z poboček velkého dodavatele, dostali jste číslo a čekali, až na vás přijde řada? Na takovouto nepříjemnou situaci zpravidla nelze zapomenout! U menších společností se vám toto nejspíše nestane. Mají menší počet klientů, a tak se jim mohou logicky mnohem více věnovat. Zodpoví vám vaše specifické dotazy a vy budete mít jistotu v podobě konstantních a transparentních pravidel.

 

Pestré aktuální info online

Menší energetické společnosti dokážou také nabídnout skutečně aktuální informace o cenách plynu. Přesvědčit se můžete třeba na https://www.epet.cz/plyn/. Ceny se často mění a právě menší firmy umí velmi pružně reagovat. Zprávy mimo jiné zveřejňují i na facebooku a v jiných médiích. Většinou vám dokonce pošlou i SMS zprávu o případných novinkách.

K tomuto článku není otevřena diskuze