Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Luxusní parfém / foto: Anneleven Stock / Shutterstock.com

Jak vybrat efektivně správný parfém

Většina z nás by bez parfému do společnosti v žádném případě nevyrazila. A není se vůbec čemu divit, vždyť krásná vůně bezesporu přitáhne pozornost každého.

Vybrat ale takový parfém nemusí být vůbec jednoduché. Na trhu se jich nachází obrovské množství a většina z nich se může pochlubit naprosto skvělými vlastnostmi. My se proto pokusíme shrnout několik dobrých rad, které v tomto ohledu pomohou. Třeba se i vám podaří vybrat takový, který bude stát určitě za to.

Parfémy pro muže a ženy

V první řadě musíte jednoznačně vědět, pro koho je vlastně parfém jako takový určený. Každý má totiž jiné preference. V první řadě je třeba uvést, že existují velké rozdíly mezi parfémy dámskými a pánskými. Pánské vůně a parfémy jsou charakteristické tím, že mají značně kořeněný charakter. Jsou poněkud těžší a samozřejmě drsnější, než je tomu u ženských parfémů. U žen musí být vůně naopak taková, aby dokázala dokonale podtrhnout onu ženskost. Vůně pro ženy jsou maximálně jemné, což ocení prakticky každý muž, který se dostane do jejich blízkosti.  

3 základní složky parfémů

Počítat je třeba s tím, že parfémy jsou složeny ze třech částí. Všechny obsahují vonné složky a esence. Jejich intenzita se liší a postupně dochází k uvolňování a vyprchávání samotné vůně parfému. První složkou je hlava. Jde o přísady, které bez problémů ucítíte ihned poté, co je parfém nanesen. Vcelku rychle ovšem odezní. Nejčastěji se hlava vyznačuje květinovými a ovocnými tóny. Charakter vůně umí dodat takzvané srdce. Vonné esence budou čichem patrné až několik minut poté, co je parfém aplikován. Zapomenout nelze ani na základ, tedy přísady typické maximální intenzitou vůně. 

Vybírejte ryze přírodní vůně

I u parfémů se v současné době můžete setkat s variacemi, jež nejsou přirozené a ryze přírodní. Jakýmkoli umělým vůním se snažte každopádně vyhnout.

Jak vybrat efektivně správný parfém

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!