Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dámské hodinky / foto: Nikita Savostikov / Shutterstock.com

Výběr hodinek je náročný: Tyto 3 tipy vám pomohou

Sháníte nějaké zajímavé hodinky? Pak máte určitě hlavu v dlaních, protože na trhu se setkáme s neskutečným množstvím nejrůznějších modelů.

Přesto se nemusí jednat o tak extrémně náročnou záležitost. Tedy v případě, že se budete řídit těmi správnými pravidly. My se pokusíme nastínit hned 3 základní aspekty, jež je zapotřebí brát v každém případě v potaz. I díky nim bude nakonec vaše volba úspěšná.

Pro koho jsou hodinky určené?

Hned na počátku si musíte ujasnit, komu budou vlastně hodinky sloužit. Na trhu jsou jak pánské, tak dámské modely. Samozřejmě je možné vybírat také z nepřeberného množství různých dětských hodinek. Volit je možné ale i varianty označované jako unisex. Ty se hodí pro oboje pohlaví. Jen je zapotřebí soustředit se na jejich velikost. Ne každému musí dokonale sedět.

 Jaké jsou typy náramkových hodinek?

Za jakousi klasiku jsou považovány hodinky analogové. Ty se vyznačují přítomností ručiček a hodí se pro každodenní nošení. Spíše pro sportovnější nošení jsou určené hodinky digitální vyznačující se spoustou nejrůznějších užitečných funkcí. Není problém volit i kombinaci obojího. Jinak se na trhu nacházejí také hodinky kapesní, které jsou ale spíše doménou jakéhosi retro stylu a běžně se již nenosí. Naopak prostor dostávají sporttestery a chytré hodinky propojené s mobilním telefonem.  

Materiály, z nich jsou hodinky vyrobeny

Samotný ciferník by měl být vybaven kvalitní sklíčkem, které se jen tak nerozbije. Jeho spodní část může být kovová nebo plastová. Co se týká řemínků, ty se volí hlavně podle charakteru nošení hodinek. Třeba pro společenské modely se doporučují kožené řemínky. U hodinek na běžné nošení se prosazuje levnější, ale méně odolný plast. Jinak je možné vybírat také z řemínků pryžových či silikonových. Výjimkou nejsou ani ty textilní.

Výběr hodinek je náročný: Tyto 3 tipy vám pomohou

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!