Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Gucci / foto: Cineberg / Shutterstock.com

Luxus jménem Gucci: Co jste nevěděli o celosvětově proslulé značce?

Milujete luxus a dáváte přednost dražším značkám? Pak vám nemusíme představovat značku Gucci, která patří k tomu nejlepšímu, co si můžete pořídit. I když dřímá v šatníku kdekomu, jen málokdo o ní ví to nejzajímavější.

Značkou Gucci se myslí vysoká móda. Jedná se o neodmyslitelnou součást luxusního, nablýskaného světa. Stojí za ikonickými a zároveň také nadčasovými kousky, jež zná prakticky celý svět. Jak ale bylo zmíněno, jenom hrstka lidí zná firmu blíž. Pojďme si prozradit, co o značce se vší pravděpodobností nevíte.

Móda podle Gucci

Značka je pojmenována po svém zakladateli

Ptali jste se někdy sami sebe, proč se značka jmenuje Gucci? Odpověď je prostá - pojmenována je po svém zakladateli. Ten nesl jméno Guccio Gucci, a tak se název společnost inspiroval jak jeho jménem, tak i jeho příjmením. Díky tomu, že nějakou chvíli pracoval v proslulém hotelu v Londýně, načerpal nejen zkušenosti, ale také hodně inspirace. To vše pak přenesl do svých ikonických kousků.

Zlaté kování inspirováno jezdci na koních

Značka Gucci je typická svým zlatým kováním, které se nachází kupříkladu na mokasínách. Věděli jste, že za zlatým kováním stojí jezdci na koních, jež byli inspirací? Patřili mezi první zákazníky, ti však měli zájem hlavně o jezdecké vybavení. Značka se jejich stylem nechala inspirovat a dodnes je zlaté kování něčím zcela typickým.

Guccio Gucci vedl firmu až do své smrti

Ve většině případů se stává, že značku přebírají dědicové už v průběhu života zakladatele. Zkrátka zakladatel společnosti přechází do důchodu a vede společnost už takzvaně “zpovzdálí”. To však nebyl případ Guccia Gucci. Ten se totiž rozhodl vést společnosti až do své smrti. Teprve v okamžiku, kdy zemřel, přebírají společnost jeho synové a začínají se k propagaci využívat světové celebrity, mezi něž se zařadila Elizabeth Taylor nebo Grace Kelly.

Luxus jménem Gucci: Co jste nevěděli o celosvětově proslulé značce?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!