Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Tak se vydělává! Doména za 41,5 miliónu!

Američan Chris Clark prodal internetovou adresu pizza.com za pořádnou sumičku - 2,6 miliónu dolarů, v přepočtu přes 40 na stole v českých.

K prodeji se rozhodl poté, co stránky udržoval v chodu za 20 dolarů ročně od roku 1994.

Pan Clark nakonec po týden trvající internetové aukci přijal nabídku anonymního kupce. "Je to neuvěřitelné, naprosto šílené. Tohle mi určitě hodně změní život," řekl Clark reportérům listu Baltimore Sun.

Clark si dal jméno domény zaregistrovat v roce 1994, tedy v době, kdy internet vlastně teprve začínal. Doufal, že jeho firmě toto jméno pomůže získat smlouvy s dodavateli pizzy.

Lituje, že nenakupoval více
Firmu prodal v roce 2000, ale dál platil 20 dolarů ročně za internetovou adresu. V lednu se doslechl, že jiná internetová adresa, vodka.com, byla prodána v roce 2006 za 3 milióny dolarů (48 miliónů korun).

"Tak jsem se rozhodl, že vyzkouším, jaký by o tu moji adresu byl zájem," dodal Clark. "Když byl někdo ochoten zaplatit tolik za doménu vodka.com, tušil jsem, že o pizza.com určitě také bude velký zájem."

Internetová aukce začala 27. března. První nabídka byla na 100 dolarů, ale po týdnu se cena vyšplhala na 2,6 miliónu (41,5 miliónu Kč). Jediné, čeho prý teď čerstvý milionář lituje, je že v devadesátých letech nenakoupil internetových adres víc.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 43