Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Stylové umyvadlo / foto: sanitino.cz

Trendy v oblasti umyvadlových baterií

Umyvadlové baterie nejsou jen funkční záležitostí. Jsou zároveň důmyslným estetickým prvkem koupelny. Inspirujte se současnými trendy.

Umyvadlová baterie na desku

Moderním trendem koupelen jsou umyvadla na desku, případně umyvadla do desky částečně zapuštěná. Vzniká tak nádherný koupelnový prvek, který koupelnu ozvláštní a díky svým liniím a svému pojetí se neokouká. Toto řešení umyvadla však vyžaduje odpovídající vodovodní baterii.

Typickým řešením je umyvadlová baterie na desku, která vám dává příležitost pohrát si s prostorem. Nejste totiž limitováni standardním umístěním baterie za umyvadlo. Díky větším rozměrům se umyvadlová baterie na desku zároveň stává významným estetickým hráčem. Nejčastěji se volí hladké minimalistické linie (ať už oblé, nebo trendy hranaté), ale při vhodném vyladění domácnosti skvěle působí i retro styl, například s křížovým kohoutkovým ovládáním.

Působivý styl umyvadlové baterie pod omítku

Dalším z trendů jsou umyvadlové baterie pod omítku. Hodí se k běžným umyvadlům i k umyvadlům na desku. Jejich výhodou je optické odlehčení prostoru a možnost zdůraznit designovou stránku místnosti. K dispozici je dvou nebo tříotvorová instalace. Sáhnout tedy můžete nejen po klasickém kohoutkovém ovládání, ale také po pohodlném ovládání pákovém.

Jednotlivé prvky mohou být na stěně umístěny samostatně, případně sdílet společnou rozetu. Pokud chcete něco výjimečného, můžete zvolit například vodopádový proud. Úžasně vypadá minimalistický industriální styl, ale nadčasového efektu dosáhnete také kombinací robustnějšího výtoku a jemného ovládání. K podomítkové umyvadlové baterii je třeba dokoupit i příslušné podomítkové instalační těleso.

Černá umyvadlová baterie

Klasickým materiálem umyvadlové baterie je zářivý chrom (ostatně dodává místnosti jiskru a nádech luxusu), ale čím dál častěji se objevují také různé odlesky zlaté, vzhled nerezu, matná úprava, bronzová, bílá, antracitová, anebo černá barva. Právě černé umyvadlové baterie si získávají čím dál větší popularitu. Není se čemu divit. Nádherný kontrast s bílou sanitou bere dech. Navíc díky černé vyniknou i ty nejmenší detaily a tím se zvýrazní propracovanost baterie. Černá skvěle působí nejen v hranatém designu, ale i u oblých linií nebo v retro stylu.

 

Umyvadlová baterie: Aby krása byla také funkční

I když je krása u umyvadlové baterie důležitým faktorem, je třeba zohlednit fakt, že se jedná zejména o praktické vybavení domácnosti. Z čeho nikdy neslevit?

  1. Snadné ovládání – je zárukou nejen bezpečí, ale také pohodlí. Pákové baterie by měly být vybaveny keramickou kartuší, která zajišťuje hladké nastavení teploty i intenzity proudu. Výhodou je také výkyvný perlátor, který vám umožní přesné směrování proudu.
  2. Dostatečný prostor mezi výtokem a umyvadlem – dříve, než se do nějaké baterie zamilujete, je třeba opravdu dobře změřit umyvadlo a určit tak výšku baterie a délku jejího výtoku. Zohledněte také, co všechno chcete v umyvadle dělat (mýt en ruce, nebo i vlasy, přeprat drobné prádlo, opláchnout tlapky psa…).
  3. Vysoká odolnost, snadná údržba – umyvadlová baterie patří mezi nejvyužívanější vybavení domácnosti, často ji ovládáte špinavýma rukama či loktem, nezřídka ji pouštíte a vypínáte i na „pár kapek“ vody. Abyste zachovali vysoký hygienický standard domácnosti, je výhodou speciální povrchová úprava, která brání poškrábání i usazování nečistot a vodního kamene.

Trendy v oblasti umyvadlových baterií

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!