Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Šicí stroj v praxi / foto: shutterstock

Tvoříme na Velikonoce: Šití a vyšívání kreativně

Sotva jste sundali vánoční výzdobu a už je tu čas na velikonoční náladu. Sváteční doplňky si vytvoříte hravě doma. Budou krásné a přesné jako od profesionálů. Stačí vám spolehlivé šicí a vyšívací stroje.

Nejlepší šicí a vyšívací stroje

Domácí tvoření je dnes v kurzu. Existuje spousta stránek pro kreativce, obchody s výtvarnými potřebami zažívají boom, lidé prodávají své výtvory na oblíbených trzích. Patříte také mezi ty, kteří oceňují kouzlo originality domácích výrobků? Jestli rádi šijete, jsou šicí stroje jistě nezbytnou součástí vaší domácnosti. Za minulého režimu si lidé museli šít oblečení z nutnosti, dnes je to pro zábavu a relax. A oproti dobám minulým máme výhodu velkého výběru strojů.

Doporučujeme jen investovat do kvality. Nespoléhejte se na bezejmenné produkty, které můžete jednou za čas koupit v obchodních řetězcích. Jejich kvalita totiž není nijak dobrá a nakonec takový šicí stroj brzy vyhodíte. Raději investujte do značky s tradicí, kdy pak kvalitní stroj zdědí další generace. Za takovou značku platí například Brother. Firma, která nabízí nepřeberné množství produktů pro šití a vyšívání. S jejími produkty budou vaše výtvory jako od profesionálů.

 Šicí stroje

Šití na Velikonoce

Začínáte si zútulňovat domov do velikonoční nálady? Chybět nesmí barevná vajíčka. Mohou to být vyfouklé skořápky, polystyrénové kuličky, 3D vejce a další kousky, které si vhodně vybarvíte. Kolority Velikonoc jsou jasné. Barvy přírody musí zářit, takže nejlépe vyniknou barvičky v pastelových variacích. Zelená, žlutá, růžová, oranžová, může být i modrá. Jednotlivé kousky rozzáří flitry, v případě látek to mohou být nalepovací kamínky. Samozřejmě je podstatná látka. Pro šicí a vyšívací účely jsou nejlepší pevné kousky, samozřejmě ale zohledněte i to, co se vám bude líbit na stole v podobě dečky, na pohovce ve formě polštářků nebo i zvířátek či vajec či na okně v provedení závěsů a záclon.

Vyšívací stroje

Klasikou, která nezklame, je bavlna. Pustíte se do vyšívání? Pa vám nesmí chybět vyšívací stroje. Dnešní modely nabízí bezpočet motivů, z nichž si lze vybrat krásné motivy. Díky moderním technologiím si můžete vybrat z již přednastavených vizuálů. Pokud vám nebudou stačit, vytvořte si vlastní návrh. S pomocí softwaru to bude hračka. Velkými pomocníky jsou i řezací plotry. Netušíte, oč se jedná? Vy si vybraný motiv sami nakreslíte, řezací plotr si jej pouze oskenuje, pak si vytvoří obrys řezací šablony a vy jej poté už jen vyřežete na daný podklad. Nepotřebujete tedy ani počítač. Vše jde rychle, snadno a hravě s pomocí vybavení na šití a vyšívání. Je však zapotřebí vsadit na kvalitu. S ní je tvoření jedna radost.

K tomuto článku není otevřena diskuze