Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Stylová domácnost / foto: Lapina / Shutterstock.com

Jak si zařídit stylovou domácnost?

Pokud se stěhujete do nového nebo prostě jen chcete ve své domácnosti udělat nějakou změnu, nemusíte hned myslet nad složitou výměnou nebo reorganizací nábytku. Neuvěříte, jak velkou práci odvedou pouze dekorace a barvy. Stačí jejich správné rozmístění a nastavení, a hned se budete cítit, jako byste byli někde na návštěvě, a ne u sebe doma.

Rozhodněte se, jak chcete žít

Na tuto otázku neexistuje jednoznačná odpověď, jelikož každý má samozřejmě svůj styl a každému se líbí něco úplně jiného. Můžete si svou domácnost vybavit tradičně, moderně, extravagantně, minimalisticky či jinak. Nicméně sami musíte rozeznat, v jakém prostředí vám bude dobře a kde se vám bude dobře žít. Samozřejmě je potřeba přizpůsobit domácnost také osobám, které zde žijí, a to hlavně malým dětem. Jak je známo, ty rády zničí, na co přijdou, takže v této době je potřeba volit i takové materiály, které jsou lehce otíratelné a dají se oprat.

Oblíbené dekorace

Je vhodné každý pokoj stylizovat do určité barvy. To znamená, že dekorace jako obrazy, hodiny, koberce, polštářky, závěsy a další budou ve stejné barvě v kombinaci s neutrální barvou nábytku. Do klasického stylizování domácnosti se skvěle hodí ozdobné kyvadlové hodiny, takzvané pendlovky. Navodí pocit elegance a jisté dávky luxusu, jelikož odkazují na staré časy, kdy tyto hodiny byly součástí každé domácnosti.

Kukačkové hodiny

Pokud si vzpomenete na staré časy, tak kromě pendlovek vám určitě na mysl přijdou i oblíbené kukačkové hodiny. Pokud se vám tyto hodiny líbí, ale máte moderní interiér, nemusíte si zoufat. Existují totiž i moderní kukačkové hodiny. Pokud je zkombinujete s obrazy, na nichž je vyobrazena příroda, přidáte navíc ještě živé květiny, bude se jednat o naprosto dokonalou kombinaci.

A jak máte svou domácnost dekorovanou vy?

Jak si zařídit stylovou domácnost?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!