Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Staré oblečení / foto: shutterstock

Co s oblečením, které už nechcete

Už se vám určitě taky stalo, že jste se podívali do skříně a zhrozili jste se. Oblečení tam totiž bylo tolik – i ty kousky, co už nenosíte. Co s tím?

Prvně je dobře si celou skříň probrat a udělat její očistu. Jenže pak se zde nabízí otázka, co udělat s těmi hromádkami, které vám přebývají v bytě a nic se neděje. Zde je několik tipů, které by vám mohly s tímto problémem pomoct.

Dobrý skutek - charita

O tom jste určitě už slyšeli. Můžete přispět svým oblečením, které už nenosíte a nepotřebujete, a tím udělat dobrý skutek - darovat ho těm, kteří ho nemají.

Použité oblečení
Použité oblečení – Zdroj: Shutterstock.com

Nový nádech vašeho oblečení

Ne každý chce své oblečení darovat na charitu a tím pánem se nabízí možnost ho prodat. Vy z něj získáte finance na jiné, které se vám budete líbit, zároveň mu ale dáte šanci na nový nádech - někdo jiný si ho může zakoupit a oblečení se tak pro něj stane kouskem, který bude dále nosit.

Z nudného oblečení se dá leccos vyrobit

Možná tomu nevěříte, ale je to tak. Co byste tomu říkali, kdybyste například ze starých džínů měli krásnou kabelku, kterou se můžete pyšnit ve svém šatníku? Pokud vy sami neumíte šít a nejde vám to, můžete poprosit někoho z rodiny (například babičku), která vám s tím jistě ráda pomůže. 

Stylová kabelka
Stylová kabelka – Zdroj: Shutterstock.com

Večírek pro kamarádky 

Pokud máte velké množství kamarádek, je úplně ideálním nápadem uspořádat večírek (dýchánek), na kterém každý přinese svoje kousky, které už nenosí, ale jiné kamarádce se ještě mohou hodit. Mezi sebou si tak pak mohou kamarádky vyměňovat různá trička, topy, šaty, mikiny, bundy, prostě cokoliv, co se jim zrovna zalíbí. Takhle alespoň budete vědět, že vaše oblečení se ještě vynosí. Je to rozhodně lepší pocit, než kdybyste ho vyhodili jen tak bez rozmyslu do koše a nemělo by využití. 

 

Zdroj: 

5 způsobů, jak se efektivně zbavit nenošeného oblečení – Tchibo (tchiboblog.cz)

Co s oblečením, které už nechcete

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!