Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Profesionální epilace / foto: shutterstock

Celé léto bez použití žiletky? S IPL epilátorem to je možné

Užívat si celé léto hladkou pokožku, a to i bez laserové epilace, kterou provádí profesionální kosmetické salóny? Zní to jako sci-fi, ale rozhodně není. Speciální epilátory určené pro domácí použití odstraňují chloupky i s kořínky a zabraňují jejich dalšímu růstu. Jak je to možné?

Žiletka je pro mnoho žen stále jedinou variantou, jak dosáhnout hladké pokožky bez bolesti. Klasické epilátory chloupky vytrhávají drobnými pinzetami. Sice tak odstraní chloupky na delší dobu, ale o bezbolestnosti se mluvit nedá. IPL epilátory splňují oba důležité požadavky – dlouhodobé odstranění chloupků a bezbolestnost.

Jak to funguje?

IPL epilátory jsou vybaveny zábleskovou žárovkou, která vydává intenzivní pulzní světlo. Toto světlo je přitahováno tmavými pigmenty chloupků a díky tomu dochází k jejich vypadnutí. Při následných ošetřeních pokožky světlo působí právě na místa, kde chloupky běžně vyrůstají, a tím zamezuje jejich dalšímu růstu.

Dodržení správného postupu je základ

Abyste dosáhli požadovaných výsledků, je nutné držet se všech doporučení.

  • Před IPL epilací vždy oholte chloupky. Právě proto, že chloupky světlo samy přitahují, dělaly by to i ty vyrostlé a hrozilo by podráždění pokožky. Použít můžete klasickou žiletku, ale také pinzetový epilátor. Pokožka by neměla před IPL epilací přijít do kontaktu s depilačními krémy nebo vosky.
  • Základní kúra trvá 8 týdnů, kdy provádíte epilaci jednou za dva týdny. Po této době by měly všechny chloupky vypadat. Chloupky nevypadávají přímo při epilaci, ale v průběhu několika dní poté. Určitě se tedy nevzdávejte, pokud po první epilaci neuvidíte ihned výsledky.
  • Po 8 týdnech můžete přejít na udržovací terapii. Ta se provádí jen jednou měsíčně a jejím hlavním úkolem je zamezit chloupkům opětovně vyrůst.

Ideálním časem pro začátek epilační kúry je jaro, protože pokožka nesmí být minimálně 48 hodin před a po ošetření vystavována slunečním paprskům. Když začnete teď, do léta vše krásně stihnete a budete si jen hladkou pokožku udržovat.

Má to nějaká ale?

Ani IPL epilace není bez výjimek. Máte blond, zrzavé nebo šedé chloupky? Pak si IPL epilátor nepořizujte, nebude na vašich chloupcích účinkovat. Proč? Tyto odstíny chloupků v sobě totiž nemají dostatek tmavého pigmentu, který by IPL světlo přitáhnul. Dalším problémem je tetování nebo větší množství pih. Jde o opačnou situaci než se světlými chloupky. Tetování i pihy přitáhnout IPL světla naopak mnoho a může dojít k výraznému podráždění kůže. Komplikací mohou být i zdravotní problémy jako křečové žíly nebo ekzémy. Ideální je si před zakoupením najít na internetu kompletní návod ke konkrétnímu přístroji, kde najdete veškeré kontraindikace.

Celé léto bez použití žiletky? S IPL epilátorem to je možné

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!