Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Staré džíny / foto: shutterstock

Jak využít staré džíny

Každý známe tyto situace. Máme ve skříni kousky oblečení, které už nenosíme, nebo jsou nám už malé. Jak můžeme využít staré džíny?

Mnoho lidí oblečení, které už nenosí, chce jednoduše vyhodit. Není to ale jediné řešení - staré džíny můžete ještě dobře zužitkovat. Nezáleží na tom, jestli se vás už omrzely, jsou vám moc malé, nebo jsou roztrhané. Džíny vám ještě mohou nějakou chvíli posloužit i jiným způsobem.

Džínové prostírání

Mnoho lidí by to nenapadlo, ale staré džíny lze použít jako prostírání na stůl. Stačí je nastříhat tak, aby odpovídaly velikosti stolu. Můžete dokonce nechat i roztřepané konce - prostírání bude působit více esteticky a bude ladit s interiérem.

Džínová ozdoba
Džínová ozdoba – Zdroj: Shutterstock.com

Nákupní taška

Pokud umíte šít, co byste říkali na to udělat si ze starých džínů moderní kabelku? V dnešní době se takové věci nosí a se džínovou kabelkou můžete ve společnosti rychle zazářit...

Univerzální sáček (například na nákupy)

Je vám líto pořád dokola utrácet za igelitové tašky? Tak mám pro některé z vás velmi dobrou zprávu. Můžete si vyrobit takzvaný trendy univerzální sáček, do kterého se vejde hodně věcí a najde u vás užitek dnes a denně. Stačí ustřihnout užší nohavici a sešít ustřižený konec. Není na tom vůbec nic složitého.

Kabelka na knížky

Džíny se dají dobře využít i jako kabelka na knížky, a pokud jste knihomol, určitě tuto možnost oceníte a využijete. Můžete si ji udělat jak velkou budete chtít - záleží, kolik knih v ní budete nosit a jak jsou džíny velké.

Kreativní tvoření
Kreativní tvoření – Zdroj: Shutterstock.com

Džínový dětský kapsář

Tohle je tip, který najde využití hlavně v dětském pokoji. Kapsář vypadá v dětském pokojíčku hezky a dá se dozdobit podle toho, jak budou chtít děti. Dovnitř dáte jakékoliv věci - můžou to být třeba gumičky na vlasy nebo sponky.

 

Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/stare-dziny-nevyhazovat-vyrobte-si-z-nich-prostirani-zasteru-nebo-kabelku-79819

Jak využít staré džíny

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!