Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dokonalé spodní prádlo / foto: Shutterstock

5 tipů, jak vybrat správnou podprsenku

Ať už jste majitelkou velkých nebo malých ňader, vybrat správnou podprsenku může být pořádný oříšek. To, v čem se na první obléknutí budete cítit dobře ještě neznamená, že je zvoleno správně.

Zjistěte svou správnou velikost

Myslíte si, že velikost své podprsenky dobře znáte, ale přesto vám žádná úplně perfektně nesedí? Najít správnou velikost nemusí být tak jednoduché. Pokud si nejste jisté a tápete už delší dobu, vypravte se do obchodu se spodním prádlem, kde se vás ujmou zkušené brafitterky. Tyto ženy nejsou jen obyčejné prodavačky. Ví přesně, jak vás změřit a jakou velikost vám doporučit. V tom lepším případě odejdete rovnou se skvěle padnoucí podprsenkou. Nemáte-li čas chodit po obchodech, zkuste to online. E-shopy zaměřené na spodní prádlo mají návody a tabulky, podle kterých svou velikost přesně určíte sami.

Jak vybrat podprsenku?
Jak vybrat podprsenku? – Zdroj: Shutterstock.com

S kosticemi nebo bez?

I u podprsenky správné velikosti je potřeba vyzkoušet, jak vám padne. Můžete vybírat podprsenky s kosticemi i bez nich. Pro větší prsa se hodí spíše vyztužené podprsenky s kosticemi. Ty by měly pevně sedět kolem ňader. Kostice se nesmí ani v předu ani po stranách zařezávat do prsní tkáně. Jednak je to bolestivé a jednak vám taková podprsenka zkrátka správně nesedí. Pro menší prsa jsou vhodné podprsenky s výplní, popř. push-up, které pomohou obsah podprsenky vyplnit a zdvihnout, aby dekolt vypadal plný.

Pokud zvolíte košíčky příliš velké, budou se pod prádlem krabatit a když dáte ruce před sebe, objeví se v nich zbytečně velký prostor. Příliš malé košíčky zase poznáte podle toho, že vám bude prsní tkáň vystupovat a „přetékat“, ať už vpředu, nebo po stranách.

Sportovní i romantické prádlo
Sportovní i romantické prádlo – Zdroj: Shutterstock.com

Kdy nastavovat ramínka

Než se pustíte do nastavení ramínek, je potřeba nastavit správně velikost obvodu podprsenky. Novou podprsenku byste měli vždy zapnout na poslední háčky. Pokud cítíte, že je obvod ještě volný, posuňte zapínání na prostřední háčky. Obvod podprsenky drží až 80 % váhy poprsí. Proto je důležité, aby dobře seděl. Neměl by se vám vzadu zvedat. Abyste dosáhli správného usazení podprsenky na těle, po zapnutí obvodu nastavte ramínka. Obvod podprsenky musí být vepředu i vzadu v rovině. Když nastavíte ramínka, přejeďte po celé jejich délce dvěma prsty. Pokud nikde nic netlačí ani neodstává, nastavili jste je správně.

 

Zdroj:

https://lanotte.cz/blog/jak-vybrat-spravnou-velikost-podprsenky?gclid=CjwKCAiAu5agBhBzEiwAdiR5tAy6hDAyN9iT9NKNa9637r9gA6HnUHnkFBSYTaTeFrZWW96975RoYBoCkisQAvD_BwE

5 tipů, jak vybrat správnou podprsenku

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!