Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pleťová mlha / foto: shutterstock

Pleťová mlha má blahodárný vliv. Vyrobte si vlastní dle typu pleti

Hydratace pro pleť je důležitá. Existuje velké množství hydratačních přípravků. Zkusili jste ale pleťovou mlhu? Dokáže více než hydratovat. Vyrobit si ji můžete doma. Jak na to?

Pleťová mlha je skvělým způsobem, jak pokožku okamžitě hydratovat, ale také regenerovat a dodat jí potřebné živiny a účinné látky. K čemu všemu slouží a jak si ji vyrobit doma?

Co je pleťová mlha

Pleťová mlha je prospěšná pro krásu i zdraví. Setkat se můžete také s označením hydratační mlha, avšak dokáže dodat pleti více než jen hydrataci. Rovněž není určena výhradně jen pro letní období a osvěžení. Používat lze po celý rok. Pleťovou mlhu si můžete koupit. Ještě lepší je, když si ji vyrobíte doma dle typu vaší pleti. Pleťová mlha je kosmetický produkt ve spreji, který pečuje o pleť, dodává jí potřebnou hydrataci, ale také osvěžení, živiny.

Aplikuje se se pomocí rozprašovače, který tak vytváří jemnou a velmi příjemnou mlhu na obličej. Použití správné pleťové mlhy dokáže dodat pokožce hydrataci, ale také pomáhá zadržet již existující vláhu. Rovněž napomáhá k lepší fixaci make-up, jakožto denní i noční krémy budou po aplikaci mlhy lépe fungovat. Vyrobit si můžete i pleťovou mlhu, která zklidní podrážděnou pokožku či pomůže s aknózní pletí. Výroba je velmi snadná. Potřebujete jako základ lahvičku či nádobu s rozprašovačem.

Pleťová mlha
Pleťová mlha – Zdroj: Shutterstock.com

Osvěžující okurková mlha

Na získání hydratace, svěžího vzhledu a osvěžení pleti si vyrobte okurkovou pleťovou mlhu. Stačí oloupat a nakrájet okurku, smíchat ji se lžičkou citronovou šťávy. Nechat chvíli odstát. Poté přecedit do lahvičky s rozprašovačem.

Vyživující a zklidňující mlha ze zeleného čaje

Pro mastnou i problematickou pleť je vhodná mlha ze zeleného čaje. Prokáže službu i normální pleti jako vyživující a zklidňující produkt. Výroba je snadná. Uvařte zelený čaj (ať už porcovaný či sypaný) a přidejte jednu tabletu multivitamínu tak, aby se tableta pořádně rozpustila. Po vychladnutí přelijte do menší nádoby s rozprašovačem a můžete aplikovat.

Poklad z růžové vody

Pleťová mlha z růžové vody má uklidňující účinek na pleť, ale také přidá na svěžím vzhledu. Růžovou vodu používala i samotná Kleopatra. Výroba je snadná. Stačí smíchat ½ hrnku růžové vody (k dostání je běžně v obchodě s kosmetikou) a 3 lžičky oleje. Ideální je v tomto případě jojobový. Poté nalijte do lahvičky s rozprašovačem a můžete používat v průběhu dne.

Růžová voda
Růžová voda – Zdroj: Shutterstock.com

Antibakteriální pleťová mlha z levandule

Levandule dokáže zmírnit podrážděnou pleť a také pomoct vyvážit přirozené bakterie vaší pokožky. Do lahvičky s rozprašovačem nalijte ½ hrnku destilované vody, přidejte 4 kapky levandulového esenciálního oleje a lžičku vilínu. Protřepejte a nastříkejte na pleť.

 

Zdroje:

https://www.kupi.cz/magazin/clanek/7301-vyrobte-si-doma-pletovou-mlhu-okurkova-nebo-ze-zeleneho-caje-ma-blahodarne-ucinky-pro-vasi-pokozku

https://prima-receptar.cz/diy-oblicejove-mlhy-pro-zarivou-a-hydratovanou-plet/

Pleťová mlha má blahodárný vliv. Vyrobte si vlastní dle typu pleti

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!