Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Zlobila ve škole, zavřeli ji do klece

Pokud se domníváte, že tresty za špatné chování se na školách stále zmírňují, nemáte tak docela pravdu.

Sice už se nepoužívají tělesné tresty, ale učitelé přicházejí s velmi sofistikovanými řešeními.

Zlobíš? Půjdeš do klece!
Takové, které potkalo čtrnáctiletou dívku, by člověk očekával spíše v nějaké z rozvíjejících se afrických zemí, skutečností se však stalo ve vyspělé a liberální Austrálii.

Zlobivé děvče bylo zkrátka uzamčeno do dřevěné klece, jelikož si učitelé nevěděli rady s jejím chováním. Čtrnáctiletá byla do čtvercového boxu o čtyřech metrech umístěna na požádání třídní učitelky. Ředitel školy Karl Schmidhuber toto rozhodnutí obhajuje a plně se staví za svou podřízenou.

Nechal se slyšet, že nenašel jiný způsob, jak zmírnit násilné chování dívky známé jako Sandra a skutečnost, že rozvracela třídu i vyučování samotné.

Šlo o postižené dítě
Něco podobného by se možná dalo pochopit na normální škole, i když ve 21. století je i tak problém si to představit.

Ovšem Schmidhuber řediteluje škole pro fyzicky a mentálně postižené děti. Na takových se určité komplikace předpokládají a těžko se dají řešit zamykáním dětí do klecí.

Místní zastupitelstvo malého městečka Hartheim okamžitě po zveřejnění případu dalo příkaz k zastavení takových praktik na škole.

Ředitel se ale stále hájí tím, že jen chránil zdraví svých učitelů a dalších dětí. Zda byla vytvořením klece a uvězněním dívky porušena nějaká práva, to v příštích dnech prozkoumají příslušné orgány.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 87