Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pivo / foto: sxc.hu

Zmrzlinové pivo na špejli

V americké Alexandrii se zrodil geniální nápad.

Šéfkuchař Frank Morales zdejší vyhlášené restaurace Rustico začal s absolutní novinkou: zmrzlým pivem na špejli.

Hlavně ovocná piva
Rustico si zakládá na skvělých, italsky laděných jídlech a výběru z více jak třiceti pivních značek. Přesto se ještě nikdy netěšila takové pozornosti, jako přesně před rokem.

Tehdy poprvé přišel Frank Morales s tou zajímavou myšlenkou. A nezůstalo jen u ní. Brzy skutečně začal nabízet naprosto normálně vypadající zmrzlinu, která ale ve skutečnosti byla zmrzlým pivem.

Nepředstavujte si hned zamrzlého Kozla nebo Plzeň – to by možná nechutnalo úplně dobře. Jenže když jako Morales vezmete tradiční belgická piva s malinovou či švestkovou příchutí, nalijete je do speciální nádoby, napícháte do nich špejle a necháte zamrazit, možná se ani nebudete moct dočkat ochutnávky.

Problémy se zákonem
V Rusticu skutečně bylo možné koupit malou pivní zmrzlinu za čtyři dolary a velkou za šest dolarů. Ovšem z této speciality mohla restaurace profitovat jen několik dní. Nápad se totiž znelíbil úřadům, které ho s odkazem na nařízení spojená s pivem zakázaly.

Pivo totiž podle většiny zákonů musí být servírováno v původním balení, případně okamžitě po natočení. To pivní zmrzlina evidentně nesplňuje.

Jenže v Rusticu to nevzdali a stále tvrdili a dokazovali, že na jejich výrobku není nic špatného. A po roce konečně uspěli!

Do celého světa
Úřady konečně udělily povolení a zdá se, že se z pivní zmrzliny stane letošní hit. V takovém případě jistě nebude trvat dlouho a tahle móda se dostane i k nám.

Uvidíme, zda si tuzemští pivaři přeci jen nevyžádají zmrzlinu ze svých oblíbených kousků. Přece jen, u nás k belgickým pivním sortám panuje přinejmenším nedůvěra.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 198