Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Hříšný tanec uklízeče oslnil YouTube

Polský metař září v taneční kreaci na YouTube. Stal se díky ní světoznámým.

Není tomu tak dávno, co jsme vám představili vpravdě světového tanečníka, který svým kuřecím hip-hopem ohromil Youtube, a už je tu další borec, jehož kousky s gustem sledují desetitisíce lidí.

Rozený tanečník
Tentokrát ale evidentně nejde o nějaký marketingový trik, nýbrž prostou vášeň polského emigranta žijícího ve Velké Británii. Ten strká do jedné kapsy Michaela Jakcsona a do druhé Patricka Swayzeho. Tak vytříbený taneční styl u své pojízdné popelnice provádí!

Práce pouličního metaře jistě není vrcholem kariéry nikoho a nebylo by překvapením, kdyby se v ní Zbigniew Colbecki flákal. Většina jeho kolegů jde v nestřežené chvíli na cigárko nebo hledá, o jaký sloup by se mohla opřít a „ulejt se“.

magazin.cz

Hotový umělec
Zato Zbigniew, kterému už nikdo neřekne jinak než Ziggy Dust (něco jako Ziggy „Utřít prach“), maká na plno a přitom ještě zvládá efektní taneční kreace.

Svou tyč na sbírání odpadků používá jako kreativní doplněk své show a nezapře v sobě minulost nadaného cirkusáka. Jeho vášní neotřásla ani pozice uklízeče v západním Londýně. Naopak, užívá si každodenní pozornost lidí, která se s umístěním jeho videí na internet ještě zněkolikanásobila.

Radost z práce
„Miluju, když můžu lidi bavit, když se smějí tomu, jak tancuji. Obecní úřad byl navíc velmi nápomocný a umožnil mi uklízet trochu jiným způsobem,“ říká sedmačtyřicetiletý Ziggy.

„Pohled na tancujícího odpadkového muže je pokaždé jako nádech čerstvého vzduchu. Rozesměje prostě každého,“ řekl Kieren Loughran, obyvatel místa, které Zbigniew denně věnuje svou péči.

Tomu říkáme veřejná služba. A pak že polský emigrant je škůdce. Znuděný Brit by takovou práci bral jen jako dno své kariéry a akorát kolemjdoucím naprášil do obličeje.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 259