Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Sexy doktor? Dr. House!

House byl vyhlášen druhým nejvíce sexy doktorem.

George Clooney by se měl začít bát. Představitel doktora House, herec Hugh Laurie, byl zvolen druhým nejvíce sexy televizním doktorem právě po Clooneym, kterému nemocniční plášť sedne od té doby, co se stal hvězdou seriálu Pohotovost.

Nemocnice jede
Jenže slavná léta tohoto televizního evergreenu jsou pryč. Momentálně frčí Doktor House, který patří k nejsledovanějším seriálům na celé planetě. V Americe poráží dokonce takové hity, jako jsou Ztraceni, Útěk z vězení či Hrdinové. Ostatně už Nemocnice na kraji města ukázala, že lidé mají seriály z nemocničního prostředí z nějakého důvodu rádi.

Jenže namísto uhlazených, gentlemanských doktorů ztělesněných Georgem Clooneym či Josefem Abrhámem (kdyby ho zahraniční fanynky znaly, kdoví, jak by anketa dopadla), představuje doktor House poněkud jinou školu.

Nepříjemný, nevrlý, uštěpačný charakter, který je navlečen do kulhající tělesné schránky a obdařen třídenním strništěm. Klady? Lékařská genialita, která vždy vyústí v úspěšně vyřešený případ navzdory všem předsudkům vůči Housovým metodám. Neptejte se nás proč, ale ženy prostě House milují. A muži jim tiše přizvukují.

magazin.cz

Dokonalý opak
Laurie je ve skutečnosti pravým opakem svého televizního charakteru. „Podívejte se, jak se červenám,“ řekl redaktorce britského Daily Mail, když ho konfrontovala s výsledky ankety. „House je nešťastná, zmučená duše, které je úplně jedno, co si zbytek světa myslí. Kdyby se někdo choval jako on v reálném životě, brzy by dostal pěstí, nebo už by byl ve vězení.“

„Vlastně mám tu postavu strašně rád. Miluji ten mix dobrého a špatného v něm. Skutečnost, že někdy dokáže být osmiletým dítětem a jindy mstivým andělem bojujícím proti drakům,“ říká v nadsázce Laurie.

Není divu, že Laurie House miluje. Do chvíle, než tuto osudovou roli chytil do spárů, byl přinejlepším za průměrného, těžko zapamatovatelného herce. Nyní už jako House kroutí čtvrtou sezónu a jen v Americe ho každou epizodu sleduje průměrně 19 milionů lidí. Žádný jiný seriál na tom není lépe.

V úspěch nevěřil
Je však pravdou, že doktora House by nemohl hrát každý. Vůči ryze komerčním seriálům ostražití akademici už si Laurieho talentu také všimli. Třikrát ho nominovali na prestižní cenu Emmy a jednou mu dali Zlatý glóbus. Zanedbatelné jistě není ani finanční ohodnocení, které herci vynáší 100.000 dolarů, tedy 1,5 milionu korun, za jeden jediný díl.

magazin.cz

V začátcích seriálu ale příliš nevěřil. „Myslel jsem, že to vydrží měsíc,“ přiznává. „Celý štáb už podepisoval hypotéky a já přijel do hotelu a ani si nevybalil,“ vzpomíná dnes s úsměvem.

Nakonec přece jen v úspěch seriálu uvěřil a dobře udělal. Dnes je hvězdou první kategorie, mnohem větší, než jak je prezentován tuzemskými médii. Když na vás pravidelně civí desetina dospělé populace nejsilnější země světa, popularitu pocítíte. A musíte se umět vyrovnat se srovnáním s Georgem Clooneym.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1 103