Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dita Von Teese / foto: Daily Mail

Dita Von Teese - striptérka s mozkem

Je Dita Von Teese jen žena, která umí dobře prodat své tělo, nebo nová fascinující ikona?

Někdy začátkem raných devadesátých let si drobná přírodní blondýnka z Michiganu, vlastním, sladce znějícím jménem Heather Sweet, obarvila vlasy na černo, rty natřela výraznou, tvrdě červenou barvou, navlékla se do korzetu a vystoupila na pódium jednoho striptýzového podniku.

O několik let později se svět seznámil s Ditou Von Teese, bohyní groteskního revivalu burlesky, jejíž vkusné, nahé obrázky ozdobily veliké koktailové sklenice.

magazin.cz


Kdo ji tenkrát nezaznamenal, musel si jí bezpodmínečně všimnout v roce 2005, kdy se provdala za jiného provokatéra, rockera s šílenou vizáží a pseudonymem Marilyn Manson. Díky svému bouřlivému manželství okupovala titulní strany všemožných plátků až do konce roku 2006, kdy se pár rozvedl.

Dita ovšem není jen bývalá manželka šíleného rockera, fetišistický objekt, aktérka striptýzů ve stylu čtyřicátých let, které ji nikdy nepřestaly fascinovat (ta léta, i když ty striptýzy asi taky) a kterým dokonale podřídila svou image.

Vystudovala historii filmových a divadelních kostýmů a snažila se své vzdělání uplatnit u filmu jako návrhářka dobových kostýmů.

magazin.cz


Také má na svém kontě i několik menších rolí v seriózních filmech. Vstoupila na přehlídková mola, kde oblékla modely pro návrhářské domy Moschino, Marc Jacobs nebo Jean Paul Gaultier. Také se stala módní ikonou a pravidelně figuruje na seznamech nejlépe oblékaných celebrit.

magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 356