Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Velké poprsí, dlouhé nohy. Základ úspěchu? / foto: Shutterstock

Vypadáte takto? Pak jste atraktivní

Jste malé, ale máte setsakra dlouhé nohy? Pak máte obrovskou šanci uchvátit muže. Alespoň to říkají vědci.

Krátký štíhlý trup, velké poprsí a dlouhé nohy, to je prý ta nejlepší kombinace. Pokud taková jste, muži na vás budou stát frontu. Ostatně, přesně takovou kombinací uhranuly svět legendární Marilyn Monroe nebo třeba Raquel Welch.

magazin.cz


V současnosti je dokonalou představitelkou těchto proporcí Scarlett Johansson.

 

magazin.cz
Je s podivem, čím vším se vědci zabývají, ale na britské Brunel University zákonitosti v obdivu mužů k ženskému tělu opravdu podrobně zkoumali.

 

Závěry jejich studie zveřejnil doktor William Brown: „Zjistili jsme, že dívky drobnější tělesné konstituce, štíhlé, s dlouhýma nohama a bohatším poprsím, mnohem dříve přilákají pozornost opačného pohlaví.“

 

Doplnil, že významnou roli pro vnímání atraktivity jedince hraje i symetrie těla. To je velké téma v mezilidských vztazích, ačkoliv o něm dennodenně nemluvíme, podvědomě symetrii vnímáme. Čím je větší, tím víc je člověk považovaný za atraktivního. Tělesnou symetrii přitom považují za důležitou jak muži, tak i ženy.

 

Symetrie a její znaky

Podobný závěr přinesly i dřívější studie, které se zaměřily čistě na symetrii tváře a porovnávaly levou a pravou stranu tváře. Symetrické tváře zaznamenaly velký úspěch u opačného pohlaví. Mezi muži z takového klání vyšel velmi dobře třeba americký herec Denzel Washington.

 

„Symetrie odráží dobrý vývoj, drobné odchylky od dokonalosti vyrušují. Některé druhy zvířat navíc vnímají nedostatečnou symetrii jako důsledek podlomeného zdraví, menší plodnosti a menší šance na přežití,“ uvedl Brown.

 

Přesto, na první pohled nemáme šanci posoudit symetrii těla našeho cíle. Jen zřídka můžeme počítat s tím, že by se před námi svlékl. Proto hlavními prvky atraktivity zůstávají stále výška, délka nohou či například šířka ramen.


Podle Browna však mají muži se symetrickými těly právě také vyšší postavu a širší ramena, zatímco symetrické ženy menší těla a velmi vnadné křivky. Tyto atributy jim pak ve výsledku zajišťují větší úspěch při svádění.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 601