Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Američan snědl 23 000 Big Maců

Sendvič Big Mac je dnes už legendárním kusem žvance, který patří k celosvětově nejpopulárnějším svého druhu. Stal se ostatně společenským fenoménem.

Například prestižní ekonomický magazín Forbes na něm každoročně měří životní úroveň obyvatel většiny světových zemí.

Fenomén Big Mac
Jde o to, že Big Mac se na celém světě skládá ze stejných ingrediencí, chutná stejně (když ho nějaký brigádník nezkazí) a všichni ho znají. Pak je možné testovat, kolik v které zemi stojí peněz. Letos byl v České republice poprvé dražší než ve Spojených státech amerických.

magazin.cz
To všechno ale amerického občana Dona Gorskeho nezajímá. Jeho bigmacovská vášeň je doslova celoživotní. Jak jinak si vysvětlit, že minulý měsíc dokázal sníst již svůj 23000. Big Mac?

Gorske na Big Macu ujíždí už celých šestatřicet let. Div, že se mu ještě nepřejedl. Když ho poprvé ochutnal, bylo to, jako když našel svou životní lásku. Od té doby se snažil sníst aspoň dva Big Macy denně.

Hranolky už ne
Dříve byl zvyklý objednávat si k burgeru také hranolky, ovšem v osmdesátých letech s tím ze zdravotních důvodů musel přestat.

Podle Gorskeho za jeho vášeň může skutečnost, že se snadno stává na něčem závislý. To je voda na mlýn všem kritikům McDonalds, kteří tvrdí, že společnost do svých produktů přidává určité návykové látky. Jinak prý není možné, aby jejich prakticky obyčejná jídla tak dobře chutnala.

Zatím bez problému
Gorske nemá žádné problémy s nadváhou, ačkoliv pojídání dvou Big Maců denně by mnozí nazvali přinejmenším nezdravou dietou.

„Někdy mě lidé považují za blázna, ale to mi nevadí. Já respektuju lidi takové, jací jsou. Jenom chci, aby pochopili, že se nezměním,“ říká Gorske.

Za celých šestatřicet let se Don Gorske ke svému přídělu Big Maců nedostal pouze osmkrát. To už se mu nestane. Zavedl totiž opatření: vždy má několik burgerů uložených v mrazáku. Pro případ.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 309