Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Bůh existuje, ale nemá adresu

Americký soudce zastavil proces, v němž státní senátor Ernie Chambers žaloval Boha.

Své rozhodnutí odůvodnil tím, že Všemohoucí nemohl být řádně o žalobě zpraven, protože žalobce nedodal jeho korespondenční adresu.

Státní senátor podal žalobu vloni a žádal, aby soud Bohu permanentně zakázal činnost.
Tvrdil, že Bůh proti němu a jeho konstituentům podnikal různé teroristické hrozby, šířil strach a "smrt a zkázu a terorizoval miliony lidí na celé Zemi".

Jak uvádí list Metro, Chambers prý žalobu podal proto, aby ukázal, že každý člověk se může snažit o nápravu věcí soudní cestou, bez ohledu na rozdílné postavení mezi ním a žalovanou stranou. V úterý však soudce okresu Douglas, ctihodný Marlon Polk, rozhodl, že podle zákonů státu Nebraska musí mít žalobce k žalovanému přístup, aby proces mohl pokračovat.

"Vzhledem k tomu, že tento soud se nemůže efektivně spojit se stranou žalovanou, návrh se zamítá," napsal soudce. Chambers, který studoval práva, ale není členem právnické komory, tvrdí, že v rozhodnutí soudce našel zadní vrátka.

"Soud sám přiznává, že Bůh existuje," řekl Chambers, "a jedním z důsledků tohoto faktu musí být i uznání soudu, že Bůh je vševědoucí. A Bůh, jelikož je vševědoucí, samozřejmě ví vše potřebné i o tomto soudním procesu."

Chambers má 30 dní na odvolání proti rozhodnutí soudu. Zatím tvrdí, že neví, jestli této možnosti využije. Zmíněný senátor je činný v legislativě svého státu už rekordních 38 let. Je znám tím, že se při zasedání senátu nepřidružuje k ranní modlitbě a často křesťany kritizuje.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 271