Firma vloni v červenci vypsala soutěž, v níž žádala veřejnost, aby přišla s novými nápady na příchutě. Do finále se dostaly například příchuť smažených ryb s fretkami, křupavá kachna a zedníkova snídaně.
Kuchař Heston Blumenthal a další členové komise pak z více než miliónu nápadů vybrali šest nejlepších a pustili se do práce. Výsledky jejich úsilí se teď dají ve Velké Británii koupit buď individuálně, nebo v balení, které obsahuje vzorky všech vítězných příchutí.
Veverka v menu restaurace
"Příchutě mě naprosto fascinují. Bylo báječné, jak se britská veřejnost celým nápadem nadchla. Odezva na naši soutěž byla neuvěřitelná," řekl Blumenthal listu The Metro.
Až do 1. května bude veřejnost rozhodovat, která z vítězných příchutí zůstane v prodeji. Jedno procento z výtěžku prodeje pak připadne člověku, který s nápadem přišel. Kromě toho už i každý z finalistů dostal 10 000 liber (asi 300 000 Kč).
S nápadem na příchuť veverek přišel jistý muž z Hednefordu, který prý jednou viděl veverku na menu jedné restaurace a dospěl k názoru, že spoustu lidí prostě přemůže zvědavost a budou chtít veverku ochutnat.
Žádné veverce nebylo ublíženo?
"Jemné koření ve stylu Cajun bude lidem chutnat. Ačkoliv nápad zní naprosto bizarně, chipsy jsou skvělé. A musím vás ujistit, že při výrobě chipsů nepřišly žádné veverky k úhoně," dodal vynálezce veverčích brambůrků.
Diskuze k článku:
Nemáš ještě účet? Zaregistruj se! | Nepamatuješ si heslo?
Počet příspěvků v diskusi: 221