Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Alicia Douvall / foto: Shutterstock

Frankensteinova nevěsta: 100 plastik

Podstoupila více než 100 plastických operací, aby se proměnila v někoho jiného. Modelka a hvězda britských reality show Alicia Douvall se svěřila, že tak chtěla uniknout svému dětství, kdy byla zneužívána.

Osmadvacetiletá blondýnka se narodila jako Sarah Howes, jméno si změnila, aby se zbavila stigmatu své minulosti. V otevřeném rozhovoru pro deník The Sun vysvětlila své životní kroky, zejména ty, které ji opakovaně zavedly na sál plastické chirurgie. Kvůli tomu si vysloužila přezdívku Frankensteinova nevěsta…

 

„Měla jsem velmi nešťastné dětství. Od okamžiku, kdy jsem ráno vstala, až do chvíle, kdy jsem večer ulehala, jsem neustále žila ve strachu,“ svěřila se Alicia listu. „Zneužíval mě člověk, který byl mé rodině velmi blízký. Z toho důvodu jsme zabila Sarah Howes už dávno a dlouhá léta jsem si nedovolila o ní přemýšlet. Bylo to až příliš bolestné,“ uvedla.

 
Nikdy ani muk

Doplnila, že nikdy o svém zneužívání neřekla ani živáčkovi. „Všechno, co jsem poté chtěla, bylo proměnit se v Alicii Douvall, protože jsem se nenáviděla. Myslela jsem, že jsem ta nejzoufalejší a nejpříšernější osoba na světě,“ řekla v rozhovoru. I proto podstoupila více než stovku plastik. Aby změnila svou tvář i postavu. Aby se ze Sarah stala Alicia.

magazin.cz

 

Byla tak vyděšená vzpomínkami na traumatizující dětství, že podle svých slov doufala, že jednou už se z operace neprobudí. Taky chodila „pod nůž“ téměř každých čtrnáct dnů…

 

Po letech se však rozhodla bojovat se svými démony a zamířila do léčebny. V osmadvaceti chce definitivně skončit s návštěvami plastiky. Zrušila také poslední naplánovanou operaci.

 

První operaci podstoupila Alicia v sedmnácti, kdy si nechala zvětšit prsa. Zároveň si tehdy také změnila jméno a začala nový život jako modelka. „Najednou se mi tehdy otevřel úplně nový svět a já chtěla být jeho součástí. Něco takového jsem z domova vůbec neznala,“ vzpomínala v The Sun.

 

Móda, operace a slavní muži

Stala se poměrně známou modelkou, navíc v roce 2000 potkala fotbalovou hvězdu Dwighta Yorka, což ji vyneslo další dávku publicity. Když ji pak kvůli jiné vnadné modelce Jordan po veřejných roztržkách pustil k vodě, zaplavily její fotky novinové stránky.

 

Tam se pak pravidelně objevovala po boku Mickey Rourka, Denise Rodmana, Simona Cowella či třeba Micka Hucknalla. S rostoucími výdělky si přitom neustále od svých milenců odskakovala na další zamilované místo – plastiku. Svůj vzhled změnila natolik, že jí začali přezdívat Frankesteinova nevěsta.

magazin.cz

 

„Po žádné operaci jsem se necítila šťastná. Ale věřila jsem, že po další se to znovu změní. Nestalo se tak, vždycky to bylo stejné. Pak mi zakázali operace v Británii, tak jsem začala jezdit za oceán do USA,“ popisovala. „Ani tehdy mi ale nedošlo, ze se to vymyká kontrole. Je to jako s každou závislostí. Prostě nepostřehnete, že v tom jedete naplno.“

 
Zastavila ji až dcera

Plastičtí chirurgové v té době změnili na Alicii prakticky vše. Ale ona byla stále nespokojená. A pokračovala by takto až do okamžiku, kdy by se opravdu z operace (nebo po ní) už neprobudila. Zastavila ji až její dcera, kterou porodila ještě jako nezletilá. Třináctiletá Georgia řekla mámě, že se o ní bojí.

 

Nyní chodí na psychologické konzultace. „Zachránily mi život, o tom není sporu. Kdybych v tom jela dál, už by mě ze špitálu odnesli v bedně. Měla jsem pocit, že už tu nebudu dlouho, tělo začalo selhávat. Chodila jsem na operace jako jiní na jídlo k Macdonaldu,“ zakončila.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 909