Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Svobodní chlapi staví silnici lásky

Muži, kteří touží po nevěstách, si v odlehlé indické vesničce staví novou cestu. Doufají, že po ní do vísky dorazí i ženy a oni se konečně dočkají lásky.

Vesnice Barwaan Kala na západě státu Bíhár se nachází vysoko ve vrchovině Kaimur. V okolí je známa jako "vesnice svobodných". Žije tu mimo jiné 121 mužů ve věku 16 až 80 let, kteří tvrdí, že se jim nedaří najít si nevěstu, protože vesnice je moc odlehlá.

"Největším problémem pro nás i okolní svět je těžký terén, který nás obklopuje. Je moc těžké se sem dostat," říká čtyřicetiletý starý mládenec Ram Lal Yadav.

Svatba až po stavbě
Jak uvádí agentura Ananova, vesničanům svitla naděje během posledních voleb do parlamentu státu Bíhár, kdy k nim poprvé za dobu existence indického státu dorazil i místní kandidát. Ram Chandra Singh Yadav ujistil vesničany, že se také neožení, dokud pro ně nevybuduje silnici. Po vítězných volbách se ale do roka oženil a silnice pořád nikde.

Vesničané se rozhodli vzít věci do vlastních rukou a s lopatami, kladivy a rýči se pustili do budování vozovky sami. Během posledních šesti neděl se jim už podařilo vybudovat více než polovinu šestikilometrového úseku, který je dělí od další silnice.

Ukázal se ale další problém: vesnice se nachází v přírodním parku, kde se budování silnic musí řídit přísnými pravidly. A je možné, že úřady přinutí vesničany toužící po lásce od stavby upustit.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 151