Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
iPhone 3G / foto: Shutterstock

Dívčí kapela, která hraje na iPhony

A je to tu zase. YouTube má nový hit, který jakoby spadl z nebe. O rozruch se tentokrát postaralo video dosud neznámé kapely The Mentalists.

Náhodný nápad
Jedná se o čtyři holky, které rády blbnou se svými iPhony či iPody. A když se tak jednou spolu bavily, jaké že to mají na svých miláčcích nainstalované hudební aplikace, prý je napadlo, že by si s nimi mohly pořádně zahrát. Až tak, že přehrály a přezpívaly jeden ze známých songů.

Jedná se o píseň Kids od skupiny MGMT a jde pravděpodobně o nejoriginálnější a nejzajímavější coververzi, jaká kdy k této hojně reprodukované písni vznikla.

Dívky se při nahrávání písně natáčely, aby bylo jasné, že vše – kromě jejich hlasů – vychází jen a jen z útrob iPhonů na základě nainstalovaných hudebních prográmků.

A je z toho opravdová pecka! Video umístěné na Youtube začalo trhat rekordy a momentálně má více než 200 tisíc zhlédnutí, což už ho řadí do první ligy.

Nová forma hudby
Zájem o tuto netradiční performanci hudby je obrovský. A jen tak neopadne. The Mentalists by na úspěchu klidně mohly postavit svou další kariéru.

Samozřejmě se hned objevily hlasy, že nejde o vlastní iniciativu kapely, nýbrž virální video vycházející buď od Apple či tvůrců použitých aplikací nebo rovnou všech najednou. To však jak členky skupiny, tak zmíněné firmy popírají, i když jde tak jako tak o skvělou reklamu.

Vzhledem k úspěchu se dá čekat řada napodobitelů, takže se můžeme nadát ještě velkých hudebních překvapení.

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 129