Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro Daily Mail

Botox k osmnáctinám a matka má 17 plastik!

Většina matek se snaží dát svým dcerám k 18. narozeninám něco užitečného. Třeba rady o opačném pohlaví nebo třeba rozšíří jejich šatník.

Ani Margaret King není jiná, i když s jejími prioritami nemusí všichni souhlasit. Své dceři Jodie darovala k tomuto významnému jubileu botoxové injekce, které ji mají zbavit drobných vrásek na teenagerském čele.

Paní King plastickým operacím sama velmi fandí. Již za ně utratila v přepočtu více než 1,3 milionu korun. „Jodieino čelo je jako mé. Má výraznou mimiku a dělají se jí vrásky. Vím, že botox ten problém vyřeší,“ řekla deníku Daily Mail.

Při tom mnoho plastických chirurgů užití botoxu pro ženy mladší třiceti let vůbec nedoporučuje, protože pleň mladých žen nebývá příliš vrásčitá a použití botoxu může vést zbytečným změnám obličeje.

Ale Jodie, která má o kvalitu své pleti strach, se rozhodla po svém a za injekce utratila kolem 30 000 korun. Nedávno jí bylo 20, pracuje jako modelka a vydělá si kolem čtyřiadvaceti tisíc měsíčně, hodně z toho co vydělá, utrácí právě za ošetření botoxem.

Nové náboženství
Její matka, 49letá žena v domácnosti používá botoxové injekce už 11 let a nemá žádné výčitky, že by mohla dcera zdědit její zlozvyk. Ve skutečnosti ji ještě podporuje. K jedenadvacetinám ji chce zaplatit operaci nosu a dokonce ji vzala na konzultaci ohledně prsou.

Jodie si poprvé začala dělat starosti o své „vrásčité čelo“, když jí bylo sedmnáct. Kupovala drahé krémy proti vráskám, ale se svým čelem nebyla pořád spokojená. Proto jí matka k osmnáctým narozeninám darovala poukaz na botoxové injekce v hodnotě 5000 korun. „Nic jiného nefungovalo,“ říká Jodie.


magazin.cz

„Obličeje mých kamarádek vypadají mnohem hladší. Dokonce, když si jim postěžuji, že mám vrásky, souhlasí se mnou,“ vysvětluje své problémy.

Také přiznává, že co se týká vzhledu, je jejím vzorem matka. Ta byla u plastického chirurga se svým nosem, prsy, bříškem a podstoupila i mini facelifting.

„Moje matka vypadá vždy tak elegantně. Plastické chirurgie a botoxu využívá k tomu, aby byla co nejdéle mladá. Chci jít v jejích stopách,“ říká Jodie a dodává. „ A co, že jsem teenager a jsem závislá na botoxu? Nemyslím, že by existovalo něco horšího, než vypadat staře. Takže jsem začala a nemůžu přestat.“

Jak vzniká závislost?

Šest měsíců pa první proceduře, se na jejím vyhlazeném čele začaly opět projevovat přirozené vrásky. Takže šla z novu. Teď chodí pravidelně spolu s matkou na soukromou kliniku.

Jodie říká, že doktor s jejím věkem žádný problém nemá. Jeden z jejích ošetřujících lékařů říká, že neexistuje žádný zákonný věkový limit pro používání botoxu: „Je to na rozhodnutí každého pacienta.“

Ovšem doktor Alex Karidis s ním nesouhlasí: „Zdá se, že ta mladá žena se dostává do nebezpečné spirály. Vypadá to, že je pod silným vlivem své matky, která s botoxem zrovna nešetří. Je velice neobvyklé užívat botox již v osmnácti letech. Později by mohla mít na obličeji nějaké deformace, třeba by vypadala, že se pořád mračí.“

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1 246