Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.sheylahershey.net

Tohle je 10 nejbláznivějších rekordů

Guinessova kniha rekordů je plná nudných statistických dat, které při běžném čtení ohromí jen málokoho. Ale některé z rekordů jsou skutečně kuriózní a rozhodně by se neměly ztratit, ať už vznikly přirozeně nebo touhou dotyčných

Rekordní prsa
Pornoherečka Maxi Mounds nosí jméno, od kterého tak nějak očekáváte velké věci. A je třeba říct, že ho nosí právem. Kromě něho totiž má také dvojici největších prsů na světě. Jejich velikost je 36MMM a jedno váží bratru devět kilo. Do knihy ji zapsali po letech obstrukcí, kdy byla kategorie vyhrazena jen pro přírodní poprsí.

magazin.cz

Hromady šneků
Jedenáctiletý Fin Keleher se tak moc chtěl dostat do Guinessovy knihy rekordů, až neodolal a na obličej si nandal šneky. Celkem jich bylo třiačtyřicet, což pochopitelně nikdo jiný nedokázal.

magazin.cz

Simultánní polibky
Pravděpodobně ještě předtím než v zemi vypukla tak omílaná prasečí chřipka, pokořili Mexičané rekord v takzvaném simultánním líbání. Líbajících se lidí bylo dohromady 39.897.

magazin.cz

Extra sýrový
Rovněž v Mexiku pokořilo pětapadesát kuchařů rekord ve výrobě největšího „cheescake“, tedy oblíbeného tvarohového dortu. Na dvoutunovém monstru všichni pracovali 60 hodin. Spotřebováno bylo například 250 kilogramů cukru či 350 kilogramů cukrářského pečiva.

magazin.cz

Santaton
Téměř čtyři tisícovky lidí pokořily v rumunské Bukurešti rekord, který spočíval v největším výskytu Santa Clausů na ulici. Proč to udělali, není přesně známo.

Do spoďárů
Na jednom londýnském nádraží se rozhodla skupina 116 lidí potěšit kolemjdoucí tím, že se všichni svlékli do přiléhavých trenýrek a moc se u toho smáli.

magazin.cz

Věž z palačinek
Dva hoteloví kuchaři se rozhodli udělat reklamu svým palačinkám, a to tak, že z nich postavili největší palačinkovou věž. Je to dosud platný rekord, který měří 75 centrimetrů.

Výrobce rakví
Rakouský tesař Herbert Weber našel jedinečný způsob, jak se dostat na stránky Guinessovy knihy rekordů, a to tím, že vyráběl rakve. Za svou více než třicetiletou kariéru jich zhotovil 707,335.

Ultra superhrdina
Teenager si změnil jméno na „Captain Fantastic Faster Than Superman Spiderman Batman Wolverine Hulk And The Flash Combined“, což z něj rázem udělalo postrach všech známých superhrdinů.

magazin.cz

Nejmenší a největší
Co se stane, když zkombinujete nejdelší nohy na světě s nejmenším člověkem na světě? Hodně kuriózní fotka.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 713