Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Jak šetrně bělit citlivé zuby?

Nevíte, jak bělit citlivé zuby? Šetrně zubní pastou Sensodyne Whitening, která díky svému složení s klinicky ověřeným účinkem zmírňuje přecitlivělost zubů a zároveň je pomáhá udržovat silné zdravé a přirozeně bílé.

Citlivé zuby má až 40 procent lidí. Že je máte také, poznáte jednoduše. Zuby bolestivě reagují na studené či horké podněty, špatně snášejí sladká jídla nebo kyselou chuť. Sensodyne ve spolupráci se zubními lékaři vyvinul pastu Sensodyne Whitening, která udrží zuby nejen bílé, ale zároveň sníží jejich přecitlivělost.

 

Pokud si nejste jisti, zda máte citlivé zuby, lze provést jednoduchý test. Vychlaďte kousek melounu, a pak se do něj zakousněte. Případně se napijte horké kávy, dejte si kousek čokolády či po zubech přejeďte citrónem. Stačí plátek. Ti, kteří mají citlivé zuby, už vědí, co se stane.

 

Citlivý zub má na rozdíl od zdravého obnažený zubní krček, který je extrémně citlivý na podněty z okolí. K odhalení zubního krčku může dojít nešetrným čištěním zubů nebo ústupem dásní. Naopak u zdravého zubu dáseň těsně přiléhá a chrání krček a spodní část korunky zubu.

magazin.cz

 
Co bolest způsobuje?

Když při čištění zubů či jídle obrušujete a dále odhalujete krček, otevírají se dentinové kanálky. Do nich zasahují citlivé nervy, které jsou tak vystaveny působení obsahu ústní dutiny při jídle a pití. Reakci citlivých nervů vnímá člověk jako krátkou ostrou bolest. Tato citlivost neznamená, že jsou vaše zuby oslabené, nejde o důsledek stárnutí či dědičnosti a rozhodně nehrozí vypadnutí zubů. Citlivost je možné snížit pravidelným používáním vhodné pasty.

 

Například takové, jako je Sensodyne Whitening. Její účinná látka chlorid draselný proniká až k nervovému zakončení a snižuje dráždivost nervu tak, že nedochází k bolestivým impulzům.

 

Pravidelné čištění 2 až 3krát denně tak uleví od bolesti a zároveň je prevencí pro zdravé, silné a přirozeně bílé zuby. Efekt se dostavuje již po dvou dnech užívání a přetrvává dva dny po poslední aplikaci. 

 

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 46