Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
MOOHA / foto: ea.com

Hry, ve kterých vystřílíte nácky

Druhá světová válka byla jedním z největších traumat lidské historie. Skoro se ani nechce věřit, že od jejího ukončení uplynulo jen čtyřiašedesát let. Zdá se jakoby to byla celá věčnost.

Kromě neuvěřitelných strastí dala druhá světová válka lidem příklad absolutního zla. Málokdo asi bude tvrdit, že ten Hitler a jeho parta vlastně nebyli tak špatní (bohužel, i tací se najdou).

Nacistická uniforma, hákový kříž, typický křížek, pozdrav vztyčenou paží – to všechno jsou nenáviděné symboly a není divu, že je lidé chtějí ničit. Nejlépe v počítačových hrách. Z druhé světové války jich totiž pochází vskutku masivní množství. V těch následujících si ale likvidaci nácků vážně užijete.

Call of Duty

Série Call of Duty patří k těm nejoblíbenějším v současnosti. První tři díly, stejně jako pátý, se odehrávají v kulisách nejtvrdších bojů druhé světové války. Hráč v každém z nich zastřelí tisíce nacistických vojáků. Zamrzí jen to, že jde o řadové vojáky, kteří přeci jen pouze plnili rozkazy. Chtělo by to zaměřit se i na významné postavy.



Wolfenstein

Možná nejznámější titul s nacistickou tematikou a zároveň jedna z nejoblíbenějších her devadesátých let. Kdo ji hrál, asi nikdy nezapomene na závěrečné bossy, kteří byli povětšinou ztělesněním samotného Hitlera, i když v různém podání. Hra se dočkala pokračování v Return to Castle Wolfenstein a v těchto dnech se agent B.J Blaszkowicz vrací v novém Wolfensteinovi.



Medal of Honor

V Medal of Honor bylo ve hrách poprvé skutečně efektně zpracované vylodění v Normandii – takzvaný Den D. Od té doby je z této operace oblíbený herní materiál. Hra a její pokračování měli ale i další vrcholy. Například v Medal of Honor: Airborne jste mise začínali parašutistickým seskokem na libovolné místo.

Battlefield 1942
Jedna z nejpopulárnějších multiplayerových stříleček. Nejde tu o žádnou ideologii ani vymezení na dobro a zlo. Proti sobě stojí jen dvě partaje. Pakliže se přidáte na stranu spojenců, můžete si do nacistických vojáků zastřílet vskutku dosyta. Protihráči se neustále obnovují, mohou používat dobové zbraně i vozidla a celé je to zkrátka velká zábava.

Commandos
Jedná z nejtěžších her své doby. Vyšla koncem devadesátých let a jejích dvacet misí coby tajných válečných operací s týmem spojeneckých specialistů dalo zabrat i zkušeným borcům. Úrovně byly velmi nápadité a likvidace nacistů také. V otevřeném boji jste sice neměli mnoho šanci, ale hezky z úkrytu zařvaly desítky padouchů.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 279