Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Úžasný pohled do očí zvířat. Podívejte!

Oči jsou jednou z nejúžasnějších částí těla každého živočicha. Zástupci zvířecí říše mají přitom tak úžasná zraková ústrojí, že stojí za to se na ně podívat.

Ara je největším papouškem, který žije v Latinské Americe. Jeho oko je obklopeno žlutou barvou, která v namodralém peří velmi výrazně ční.

magazin.cz

Tarantule mají nejen osm nohou, ale i osm očí. Dvě velké vepředu a čtyři malé vespod. Dvě malé mají ještě nahoře na hlavě.

magazin.cz

Už jste někdy přemýšleli nad tím, jak vidí škeble? Tak vězte, že má speciální buňky, které rozlišují mezi světlem a tmou. Dokáží zaznamenat i stíny.

magazin.cz

Strašci mají jedny z nejvyvinutějších a nejkomplexnějších očí ve zvířecí říši vůbec. Objekty vidí třemi částmi očí, rozpoznají až dvanáct primárních barev a šest různých druhů světelné polarizace.

magazin.cz

Zoborožec je velkým ptákem žijícím v jižní Africe. Jeho oči mají v průměru deset milimetrů. Vyznačují se dlouhými řasami, jež jsou modifikovaným peřím.

magazin.cz

Sloni mají pochopitelně značně velká kukadla, navíc dosti zarostlá řasami.

magazin.cz

Oko chobotnice je zaměřeno na výkon. Vedle jejích chapadel je to nejdůležitější orgán.

magazin.cz

Zvláštní stromová žába má v očích zlatavé membrány, které mají za úkol chránit červené oči, ale zároveň umožnit tvorovi, aby viděl.

magazin.cz

Třímilimetrové oči chameleonů jsou zvláštní tím, že mohou zcela rotovat a dívat se tak prakticky jakýmkoliv směrem, nezávisle na zbytku těla.

magazin.cz

Oči vážky jsou složeny z tisíců malých hexagonálních částí. Vidí prakticky všude kolem sebe, což jim umožňuje snadno polapit kořist v letu.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 369