Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Simonova kočka / foto: repro Youtube

Hit YouTube: Simonova kočka útočí, tentokrát na mouchu

Znáte Simonovu kočku? Bylo by divné, kdybyste ji neznali. Je to ta malá roztomilá potvora, co Simona praští ráno basebalovou pálkou, aby ho vzbudila a dostala konečně nažrat.

Simon s kočkou zaručeně žije a každé nové video je pro kočkomily – a nejen pro ně – svátek. Poslední animák přibyl teprve před měsícem…

Sledovat, co zase Simonova kočka vyvede, baví asi dost lidí. Poslední video za pouhý měsíc vidělo skoro dva miliony lidí. Simon měl přitom docela slušnou pauzu, protože předposlední kočičí video se na Youtube objevilo před více jak rokem. Kdoví, jaké průšvihy musel Simon po svojí kočce žehlit, ale asi to stálo za to.

Lidská kočka a chápavý kreslíř
Simon má totiž velký obrovský pozorovací talent a jeho klipy jsou dokonalé. Navíc umí přidat do kočičího chování jakýsi kousek lidskosti, který kočky sice stejně a rozhodně mají, ale v tomto kresleném ztvárnění může vyniknout o něco více než ve skutečnosti.

Simonova kočka je přitom daleko víc kočka než třeba Garfield, který už se své kočkovitosti vzdal na úkor lidskosti. Ta je pro něj daleko přijatelnější a o mnoho více mu vyhovuje. Ke všemu v komiksových stripech nikdy neslyšíte, jak Garfield přede nebo dělá „brekem“ na lovenou mouchu. Simonova kočka o tento rozměr ochuzena není a tak ho může naplno využívat.

Pudy jsou pudy
Je stále plná pudů a kočičích tužeb, je prostě úplně kočičí. Simon ji musí bezmezně milovat a věrně jí sloužit. Dokonce tak moc, že její slavné činy vypráví formou krátkých skečů na Youtube. Vždy se jedná o jednoduché, ale přímo vzorové kočičí situace.

Prozatím se jednalo o ranní probuzení, vpouštění do skleněných dveří, sledování fotbalu a teď nově o lov mouchy. Simon se všude vypodobňuje jak flegmatický pán, který tiše trpí za všechny svoje hříchy tím, co mu kočka – v nejlepší kočičí víře – provede. Rozhodně ji ale miluje.

Kočka se mu za to odměňuje dostatečně. Zaprvé ho miluje (takovým tím specifickým kočičím způsobem) a za druhé je díky ní Simon slavný. Dokonce tak slavný, že se o Simonově kočce chystá i kniha. Bude určitě plná informací o tom, kdo ti dva vlastně jsou. Jedno je jisté – už dnes jsou kultovními videi zde na YouTube.

P. S.: Simonova sestra má psa. Je to moula.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 126