Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Jak se správně loupe banán?

Patříte mezi špičkaře nebo stopkaře?

Jednou za čas se rozhoří tradiční spor, který trvá už celá léta, ba desetiletí! Spor, v němž i ti nejumírněnější jedinci proměňují se v radikální a zapálené bojovníky za svatou věc. Fanatismus bují na obou stranách neviditelných barikád a konec konfliktu není v dohledu. Jak dlouho ještě válka potrvá? Jak dlouho se bude lidstvo dohadovat o to, jak loupat banán?

Bude se hádat tak dlouho, dokud lidstvo nepochopí, že pravdu mám já. Banán se musí loupat odzhora! Vždyť už stvořitel v tom měl přece jasno! Za štopku se banán drží větve! Takže je správné, abychom jej za ni drželi i my! Je to jasné držadlo, které je v ceně, a vy se od banánu neumatláte.

To není držátko, to je otvírák!
Pochopitelně ti pomýlení z vás namítnou, že to není držátko (ale je), nýbrž páčka k otevření banánu! To je ale kravinismus, protože když to uděláte takhle, nejen že se zaručeně umatláte, protože nebudete mít za co banán držet, ale navíc tam působíte takovým tlakem, že banán zdeformujete, a ten je pak hnusně rozblemcaný!

Nene, žádné takové. Banán se loupe od špičky. Přes to nejede vlak. Jedna z českých univerzit dokonce měla dlouhá léta v provozu stránky, na kterých běžela anketa, ve které se mělo jednou provždy rozhodnout, jak že se toto exotické ovoce správně loupe. Bohužel průzkum byl zastaven a problematice se nadále asi nikdo seriózně nevěnuje.

Seriózní výzkum byl zastaven  
Naneštěstí tehdejší výsledky se zcela neshodovaly s názorem autora tohoto článku. Ti, kteří pomýleně loupali banán od šťopky, bohužel vítězili o několik stovek nad těmi, kteří loupali banán správně.

Loupání za šťopku je přece primitivní a krátkozraké! To, že banán pohodlně oloupete, nemůže vynahradit skutečnost, že jej pak nemáte zač držet! Důvodů jsou desítky a každý to přece musí vidět.

Zkrátka si dávejte pozor, s kým se bavíte a stýkáte! Nakonec vás totiž může nemile překvapit, že mnoho z vašich známých, které jste považovali za jinak normální lidi, je jiných, než jste si vždycky mysleli. Mohli jste je dokonce mít za skvělé lidi, ale když pak zjistíte tu naprosto otřesnou skutečnost! Že loupou banány špatně! Může být na všechno pozdě. Takový vztah potom už nikdy nemůže být stejný jako předtím. Vlastně ani celý svět!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 136