Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Super Scooby / foto: Shutterstock

Podívejte se na největší burger vážící 1,5 kg

Tento burger je oficiálně největším ve Velké Británii a pravděpodobně by se umístil hodně vysoko i v celosvětové soutěži.

Kdo to sní?
Takzvaný Super Scooby sestává ze čtyř hovězích burgerů, osmi plátků slaniny, stejného počtu plátků sýra a tří typů omáček.

Jeho tvůrce, majitel kavárny Nick Lomvardos, si podle svých slov nechal záležet na tom, aby tenhle burger nedokázal nikdo sníst na posezení. Tedy nikdo mající normální stravovací návyky. Třeba v Americe by se jistě našlo dost přeborníků, kteří by si dali klidně dvě takové nakládačky.

magazin.cz

Každopádně, Super Scooby rozhodně není určen pro někoho, kdo si chce udržet štíhlou linii. Těch 2645 kalorií, které v sobě obsahuje, pocítíte na váze prakticky okamžitě.

Kalorická bomba
Tento burger pořídíte za deset liber, tedy necelých tři sta korun. Na výšku měří patnáct centimetrů a váží půldruhého kila. Obsahuje o 145 kalorií více, než by měl běžný muž zkonzumovat za celý den.

Snaha o zdravou výživu ale nebyla zcela ignorována. Super Scooby totiž obsahuje i pár kousků salátu. Asi pro lepší pocit.

magazin.cz

Pokud po této gastronomické lahůdce toužíte, není nic jednoduššího než si pro ni zajet do městečka Filton ve Velké Británii, kde už se na podnik Jolly Fryer doptáte.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 570