Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Ženský spiderman - úžasné foto

Lezení po skálách není pro každého – je to hodně adrenalinový sport, obzvlášť když ho děláte pořádně a dáváte si stále vyšší cíle.

Tohle jen tak někdo neumí
Jako Tilly Parkins, která obletěla svět na úžasné fotografii. Když se na ní podíváte poprvé, vidíte jen jedno z čínských pohoří.

Už to samo o sobě představuje pěkný obrázek, ale zaměřte se na jeho levou část. Uvidíte tam po skále šplhající ženské tělo, které si zrovna chystá pozici pro postup o kousíček výše. To tělo patří právě Tilly Parkins.

magazin.cz

V civilním životě je kardioložkou pracující v rušné nemocnici v Sydney. Jakmile má ale padla, běží na cvičnou stěnu nebo rovnou na některou z dalších výprav.

Cit pro skálu
Tu poslední, z níž pochází právě fotka, absolvovala v Měsíčních horách v Číně. Fotograf Adam Pretty tvrdí, že tam byli za úsvitu úplně sami.

Že opravdu umí, dokazuje Tilly také na videu. Něco nám říká, že tohle se člověk vážně jen tak nenaučí. Zdá se, jakoby Tilly byla se skálou nějak duševně propojená a ta jí říkala, kde se má chytit. Vždyť leze bez jištění – prostě se věří!

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 48