Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: nydailynews.com

Kamarádila s kluky. Otec ji za to pohřbil zaživa.

V Turecku se počestnost brání všemi prostředky.

Otřesný případ se udál na jihovýchodě Turecka. Šestnáctiletá dívka tu zemřela poté, co ji zaživa zahrabali pod slepičí kurník.

Umírala pomalu a ukrutně
Dívka jménem Medine Memiová byla nalezena vsedě v původně zabetonované díře, zhruba čtyřicet dní poté, co bylo nahlášeno její zmizení.

Pitva ukázala, že v žaludku a v plicích měla značné množství hlíny. Podle všeho tak umírala pomalu a nesmírně bolestivě.

„Podle našich šetření nebyly na těle nalezeny žádné rány ani stopy po narkotikách či jedech v její krvi. Při pohřbívání byla naživu a plně při vědomí,“ řekl přivolaný forenzní expert.

Nejvážnějším podezřením z tohoto hrůzného činu čelí otec a praotec dívky, kteří už byli zatčeni.

Nikdo nepomohl

Ukázalo se, že Medine si na svého dědu stěžovala už dva měsíce předtím, než zmizela. Prý ji mlátil za to, že se baví s chlapci.

Její otec měl zase příbuzným vyprávět, jak nemůže snést, že se jeho dcera, jedno z devíti dětí, kamarádí s kluky.

Medinina matka vypověděla, že se dívka třikrát snažila vyhledat pomoc na policii, ale byla vždy poslána domů.

Případ v Turecku znovu otevřel otázku takzvaných čestných vražd, kdy rodina trestá své příslušníky za provinění vůči islámským tradicím. Občas se podobné případy objevují také v Evropě, v zemích se silnou muslimskou komunitou jako je Německo či Francie.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 218