Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro Topcultured

Tohle při řízení fakt nejezte!

Nejnebezpečnější jídlo za volantem.

Dnešní uspěchaná doba svádí k vykonávání několika činností najednou. Jednou z nejběžnějších kombinací je řízení a konzumace jídla.

Možná to také znáte. Ráno zaspíte, tak rychle čapnete housku a letíte do auta, kde ji pak v hustém provozu pojídáte. Samozřejmě se tak plně nevěnujete řízení a mnohem spíše to někam bouchnete. Pojišťovny na to mají vlastní analýzy a riziko havárie se takhle zvětšuje až o čtvrtinu.

Většinou to sice nejsou žádné velké bouračky, obvykle taková nepozornost končí nárazem do auta před vámi, ale i tak je to nepříjemné.

A která že jídla jsou při řízení nejnebezpečnější?

Kafe
Lidé ho vedle vody a limonád pijí v autě nejčastěji. Jenže káva při řízení s sebou nese opravdu velké nepříjemnosti, obzvlášť je-li horká. Každou chvíli se může vylít, nejspíše na vás, což způsobí okamžitý šok a dost možná i následnou nepozornost, když se budete snažit škody způsobené horkým a černým nápojem minimalizovat.

magazin.cz

Horká polévka
Pravda, polévka není zrovna to, co lidé v autě obvykle konzumují, ani tu studenou. Přesto, takoví přeborníci se našli a v mnoha případech skončili opravdu nepěkně. Přinejmenším se polili, v horším případě to někam napálili. A polili se taky.

magazin.cz

Hamburgery
Nejrůznější služby „drive trough“ rychlých občerstvení přímo svádí k tomu, vzít si na cestu nějakého toho hamburgra. Nebezpečí se v tomto případě skrývá v mastnotě, která vám znemožní v kritických situacích správně chytit volant.

magazin.cz

Koblihy
Také koblihy dovedou pěkně omastit ruce, což nikdy není moc dobré, třeba i proto, že se je pak snažíte očistit a nedáváte pozor. Nehledě na to, že na vás padají drobky, které pak sbíráte a opět se nesoustředíte.

magazin.cz

Čokoláda
Podle pojišťoven je jedním z velkých rizik také čokoláda nebo nejrůznější čokoládové tyčinky. Zřejmě se do statistik dostala proto, že ji za volantem pojídá hodně lidí, kteří pak způsobili nějakou tu nehodu.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 42