Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: uphaa.com

Podivné úchylky: chodící mrtvola i soustavná nadrženost

Některé poruchy jsou neustále záhadou...

Syndrom chodící mrtvoly
Ti, kteří trpí syndromem chodící mrtvoly věří, že jsou mrtví, rozkládají se, nebo že jim chybí části těla, případně vnitřní orgány. V některých případech tito lidé dokonce nevěří ve vlastní existenci. Tento syndrom bývá často získán po úrazu mozku, případně je příčinou psychická porucha.

Pica syndrom – jedí ne-potraviny
Jde o velice vzácnou a podivnou psychickou poruchu, která způsobuje, že postižení mají chuť na zeminu, uhlí, papír a další věci, které do běžného jídelníčku nepatří. Přesná příčina není známá, ale předpokládá se, že ji uzpůsobuje velký nedostatek minerálů. Této hypotéze nahrává i fakt, že se často vyskytuje u těhotných žen a dětí v chudých oblastech.

Syndrom vlkodlaka
Lidé se syndromem vlkodlaka trpí nadměrným růstem vlasového porostu zvláště v horní části těla včetně obličeje. Existuje pouze 50 doložených případů. Jde o genetickou vadu, velice často dědičnou. V roce 2008 vědci z Columbijské university zjistili, že injekce testosteronu mohou pomoci k vypadávání tohoto porostu.

Alergie na vodu
Alergie na vodu způsobuje, že při kontaktu kůže s životodárnou tekutinou dojde k hroznému, intenzivnímu svědění a vyrážce, která může trvat hodinu i déle. Dalšími spouštěči mohou být: sladkosti, proudící vzduch, rozdíly v teplotě, změna oblečení, kontakt se syntetickou vlákninou nebo ležení a snaha usnout. Touto poruchou trpí lidé i celé roky.

Syndrom 300 orgasmů denně

Syndrom soustavného pohlavního vzrušení je také znám pod zkratkou PSAS. Obnáší spontánní a permanentní genitální vzrušení s nebo bez orgasmu, nebo genitální překrvení, které nemá na svědomí žádná sexuální touha.

Vrozená necitlivost bolesti
Jak název napovídá, jde o chronickou poruchu způsobující neschopnost cítit psychickou bolest. Je způsobena genetickou mutací genů. Lidé, kteří tím trpí jsou velice náchylní ke smrti při nějakém traumatu, protože při úrazech necítí bolest a netuší jak moc a kde jsou zranění. Ve Spojených státech bylo zdokumentováno 100 případů.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 21