Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Proběhněte se nazí před Obamou a milion dolarů je váš!

Britský miliardář nabízí milion dolarů.

Britský miliardář Alki David nabízí velkorysou odměnu jeden milion dolarů prvnímu člověku, kterému se povede najít příležitost a proběhnout se na veřejnosti před americkým prezidentem. Ovšem nahý!

Jde o typicky anglickou záležitost, takzvaný "streaking", tedy nahé běhání na veřejnosti. Většinou se praktikuje na sportovních utkáních, ale výstředního miliardáře nigerijského původu zaujala představa, že by se někdo takto představil Baracku Obamovi.

Příležitost ke zbohatnutí
Alki David je podle žebříčku Sunday Times 45. nejbohatší člověk na světě. Jeho jmění se odhaduje na 1,15 miliardy liber (34,7 miliardy Kč) a umí si ho užívat. Pro zábavu zřídil webové stránky Battlecam.com, kde nabízí finanční odměny lidem, kteří se pustí do nejrůznějších šílených kousků a zachytí to živě na kameru.

Výhra pro toho, kdo se odváží svléknout se před Obamou, činila napřed "jen" 100 000 dolarů (1,9 milionu Kč). Pak ale přátelé Davidovi poradili, že jeho nabídka je vzhledem k nebezpečí plynoucího z tohoto kousku příliš nízká. Zvýšil ji tedy na 1 milion dolarů (cca 19 milionů Kč).

Je to bezpečné?
Miliardář si nemyslí, že by takový kousek mohl někoho urazit. A odmítá názor, že by tím amerického prezidenta ohrozil.

"Tak trochu jsem si představoval, jak si mě americká tajná služba vezme stranou a někde si mě podá. Ale tohle je přeci nevinná legrace. Mám pocit, že většina Američanů se nebere nějak smrtelně vážně, a za tímhle není žádný negativní úmysl. Jde o bláznivý kousek, který nikomu neuškodí," řekl Alki David reportérům listu Telegraph.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 19