Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Michael Jackson / foto: michaeljackson.com

Kdo vydělává nejvíc po smrti? Michael Jackson!

I posmrtně se dá vydělat pořádný balík.

Je to trochu zvláštní, když někdo, kdo už je nějakou dobu pohřben, vydělá více než většina lidí na světě. A přesto se to neustále děje.

Více než za života
Časopis Forbes sestavil již 10. vydání svého žebříčku o nejvíce vydělávající mrtvou osobu. Počítá přitom příjmy, které mrtvý dotyčný či dotyčná nashromáždil za poslední rok.

V případě některých celebrit smrt dokonce pomůže a ony se vrátí na výsluní zájmu. Přesně to se stalo také Michaelu Jacksonovi, jehož smrt mnohé velmi zasáhla a spustila novou „jacksonománii“. Jen za poslední rok tak Michael Jackson vydělal 275 milionů dolarů. To je nějakých 5 miliard korun. Skončil s velkým náskokem na prvním místě.

Přitom se Michael Jackson nikdy neobjevil na jiném žebříčku Forbes – nejbohatší stovky celebrit. Jak známo, před svou smrtí měl několik let vážné finanční potíže, a proto se také vrhal na novou koncertní šňůru, kterou však už nenastoupil.

Stálice Presley
Stojí také za zmínku, že žádná jiná celebrita za rok nevydělala více než Michael Jackson posmrtně. Tedy s výjimkou amerického fenoménu Oprah Winfreyové.

Na druhém místě skončil Elvis Presley, který je skutečným vytrvalcem mezi mrtvými milionáři. I za poslední rok se mu podařilo vydělat 60 milionů dolarů.

A takhle vypadá zbytek žebříčku posmrtných miliardářů za loňský rok:

1. Michael Jackson $275 milionů
2. Elvis Presley $60 milionů
3. J. R. R. Tolkien $50 milionů
4. Charles Schulz $33 milionů
5. John Lennon $17 milionů
6. Stieg Larsson $15 milionů
7. Dr. Seuss (Theodor Geisel) $11 milionů
8. Albert Einstein $10 milionů
9. George Steinbrenner $8 milionů
10. Richard Rodgers $7 milionů
11. Jimi Hendrix (remíza) $6 milionů
12. Steve McQueen (remíza) $6 milionů
13. Aaron Spelling $5 milionů

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 11