Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro Daily Mail

Nejtlustší muž světa zhubl na 234 kg. A chce milovat!

Neztratil chuť milovat a to ho zachránilo.

Paul Manson je znám jako nejtlustší muž světa. Jak ale získal toto pochybné prvenství? Tento týden se v televizní talk show rozhovořil o své životní lásce, která z něho udělala to, čím je dnes: člověkem trpícím chronickým přejídáním, jehož váha dosáhla 445 kilogramů.

V roce 2009 byl jen groteskní figurou neschopnou chůze. Nutně potřeboval operaci žaludku, bez ní by patrně dlouho nepřežil. Od té doby Paul zhubl na 234 kilogramů, přišel o svůj titul nejtlustšího muže planety a dokonce doufá, že našel lásku.

Naděje existuje
Zachránila ho operace, při které mu zmenšili žaludek. Díky tomu teď může jíst jen malé porce. Od té doby zhubl a může se pohybovat. I když zatím jen na elektrickém invalidním vozíku.

„Jídlo mi vzalo pohyblivost. Ale všechno jsem si to udělal sám. Nenávidím se za to. Krevní testy ukazují, že jsem relativně v pořádku,“ popisuje svůj současný stav Paul.

Dvacet let neměl ženu. Ale to se snad brzy změní. V Paulově životě se jedna objevila: „Nechci už před ženami utíkat. Poprvé po letech je tu někdo. Je to úžasná žena, která snad ani neví, jak skvělá je.“

„Nebudu ji jmenovat, protože je velice plachá. Napsala mi a nabídla mi pomoc. Od té doby se přátelíme. Stejně jako já trpěla poruchou přijmu potravy, takže ví, čím procházím,“ prozradil Paul, který doufá, že jednou přijde den, kdy bude natolik štíhlý, aby spolu mohli žít.

magazin.cz

Za všechno mohla láska
„To celodenní přejídání se spustilo, když mi bylo dvacet. Dalo by se říct, že jsem začal jíst, abych zaplnil díru ve svém srdci,“ svěřuje se Paul.

„Byla jiná než všechny ostatní ženy. Bylo jí 39, byla o moc starší než já. Pořád mě bolí, když mluvím o tom, co se tenkrát stalo.“

Jmenovala se Char a Paul ji zbožňoval. Měli domek, který postupně předělávali. Když už byla práce skoro hotová, z ničeho nic se s ním rozešla. „To mi bylo šestadvacet. Měl jsem podezření, že už někoho měla. A opravdu se krátce po našem rozchodu zasnoubila.“

Hledal útěchu v jídle
V té době Paulovi zemřel otec a matka onemocněla. „Tak jsem se soustředil na jídlo. Vše, co jsem chtěl, byla trocha útěchy,“ přiznává. „Nedostal jsem ji ani od rodiny, ani od ženy, kterou jsem miloval, dalo mi ji jídlo.“

Přibral 70 kilogramů ročně. Za vykrádání peněz z obálek šel na půl roku do vězení. Svou nemocnou matku přesvědčoval, aby si vzala na dům druhou hypotéku. Jen aby měl na jídlo. Cpal se kebabem, pizzami, rybou s hranolky. Zabavili mu dům. Rodina s ním nemluvila. Jeho život byl ukázkou zoufalství.

„Jídlo mi ovládalo život. Jedl jsem nonstop, každou minutu po celý den. Ani jsem nespal, abych mohl jíst,“ popisuje nehorší dobu života Paul. Na vrcholu obžerství spotřeboval 20 000 kalorií denně.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 45