Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Anglický dělník přežil protažení otvorem o velikosti obalu na CD

Svářeč Matthew Lowe (25) měl neuvěřitelné štěstí. Cestou jen třinácticentimetrovým otvorem ve stroji sice utrpěl mnohočetná zranění, ale zotavil se.

magazin.cz
Matthew měl na dvou místech zlomenou páteř, rozdrcenou pánev, zlomené kyčle i několik žeber a protržený žaludek i střeva. I tak se dá mluvit o zázraku, protože uzounkým průchodem ve stroji prošel celý.

Z průchodu strojem na tvarování ocelových konstrukčních prvků si prý pamatuje jen prasknutí, když se mu zlomila pravá ruka. Jistá slabost v této paži je ale po dvou letech léčby vlastně jediným následkem této vážné nehody.

„Pořád nevím, jak je to možné, že jsem nezemřel. Když mne stroj protahoval dírou, jen jsem se snažil uvolnit se, protože mi bylo jasné, že nic nemohu dělat. Myslel jsem si ale, že je to můj konec.

Cítil jsem, jak mě ta mašina chytla, a bylo mi jasné, že je to vážné. Bolest jsem necítil, jen když mi povolila pravá ruka. A pak to bylo za pár vteřin za mnou,“ řekl reportérům Sky News mladý dělník.

magazin.cz
Když pak ležel na podlaze s oblečením rozemletým na kusy, snažil se dýchat a rozhodl se, že bude bojovat – kvůli své dcerce.

„Jen jsem si pomyslel, že to kvůli mé malé holčičce nesmím vzdát, že by neměla vyrůstat bez otce. Tak jsem tam ležel a snažil se přežít,“ dodal Matthew.

Pak začal cítit bolest a kolegové mu přispěchali na pomoc. V nemocnici ho pak lékaři napřed stabilizovali a pak začali operovat. Teď se už vrátil do práce: ve stejné továrně v městečku Barugh poblíž Barnsley se zaučuje na místo předáka.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 36