Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Tenhle chlap je závislý na párcích!

Pro někoho jsou párky „nouzovka“, pro Angličana Davida Hardinga neodmyslitelná lahůdka, kterou si servíruje už několik desetiletí k večeři. Nyní se však rozhodl párky omezit. Proč?

Na plný párky...
Sedmačtyřicetiletý Brit David Harding je rarita – jako jediný na světě se totiž léčí ze své závislosti na párcích. Není divu, vždyť chlapík se jimi soustavně živil od svých pěti let. Tedy sečteno a podtrženo: celých 42 let! Jenže místo toho, aby ho toto jídlo znechutilo, stal se na svém „každodenním meníčku“ závislým.

magazin.cz

Třináct párků denně
Párek se dá jíst různě – jako rychlovka „hot dog“, nebo se dá pěkně grilovat či zakomponovat do hlavního jídla. David Harding měl rád uzeninu na jakýkoliv způsob. Dokonce si kvůli své „lásce“ pořídil i větší ledničku, aby ji mohl napěchovat rodinnými baleními svých oblíbených irských párečků McWhinney’s. Ještě donedávna jich snědl 13 denně. Jenže pak nastala nepředvídatelná situace, která Davidovi obrátila život naruby.

Dogma: Večeře musí být uzená
Zkrátka a jasně: David Harding se zamiloval a brzy i oženil. Jenže netrvalo dlouho a mezi novomanželi vznikly rozepře. Příčina byla však naprosto banální – Susan Hardingová si totiž dovolila uvařit k večeři jiné jídlo než párky! Davida to údajně nadzvedlo ze židle: „Začal jsem se chovat jako cvok. Jenže pak mi došlo, co to dělám? Moje chování bylo nemocné a já jsem si uvědomil, že mám problém,“ líčí situaci Harding.

magazin.cz

Klíč je v hlavě
Velký fanoušek a jedlík párků Harding se tak rozhodl se svým apetytem něco dělat. Zaplatil si speciální hypnotickou kúru, která měla jeho sympatii k irským párečkům omezit. Přestože terapie stála skoro totéž, co David utratí ročně za párky – přes 50 000 Kč – valného výsledku to zatím nemá. „Pořád miluju párky. Myslím si, že na tom není nic špatného, jen to musím držet trochu pod kontrolou,“ říká Harding, u kterého se experti na psychoanalýzu shodli, že se nejedná o fyzickou závislost na uzeninách, ale spíše o psychický zásek.

Když člověk musí nutně přepárkovat...
Výrobce párků McWhinney’s, Kevin McWhinney je fanouškem (a velkoodběratelem) svých uzenin nadšen: „Jsme rádi, že tento džentlmen má rád naše párky. Nicméně přejeme mu hodně úspěchů, aby dokázal svůj zvyk správně regulovat.“ Otázkou ovšem zůstává, kdo (nebo co) v tom Davidu Hardingovi pomůže...

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 7